Sfaturi pentru economisirea energiei electrice

Marti, 04 August 2009, ora 17:47
25193 citiri
Sfaturi pentru economisirea energiei electrice
Foto: Showroom

Energia solara si cea eoliana ne vor oferi un viitor mai "verde", insa cea mai ecologica energie este cea care nu trebuie generata.

Avand in vedere acest lucru, specialistii de la Green Living Tipsau gasit cateva metode prin care puteti economisi energia electrica.

In primul rand, utilizati becurile fluorescente, care folosesc mult mai putina energie pentru a functiona si sunt mai rezistente decat cele incandescente.

De asemenea, cand vine vorba de aparate electronice, orientati-va spre modelele mai noi, mai eficiente: monitoare LCD, in loc de CRT, de exemplu. Puteti sa schimbati sistemul desktop cu un laptop. Daca primul foloseste aproximativ 1.095 de kilowati pe an, cel de-al doilea are nevoie doar de 182,5 kilowati pe an. Acest lucru inseamna ca veti emite cu peste jumatate de tona de gaze cu efect de sera mai putin decat in cazul unui sistem desktop.

Nu apelati la uscatoarele de rufe decat daca este neaparat nevoie. Acestea sunt mari consumatoare de energie. Daca, totusi, sunteti nevoiti s-o faceti, asigurati-va ca filtrul este curatat, pentru ca aerul sa circule cat mai eficient. Bineinteles, uscati hainele pe sarma de cate ori aveti posibilitatea.

In ceea ce priveste masina de spalat, nu trebuie sa folositi apa calda. Modelele noi functioneaza foarte bine si la o temperatura scazuta a apei. Experimentati cu programele de spalat si incercati sa-l folositi pe cel mai scurt, care ofera si rezultatele dorite.

In bucatarie, daca aveti de ales intre un aragaz electric sau un cuptor cu microunde, alegeti-l pe cel din urma. Cuptorul foloseste intre o treime si jumatate de energie comparativ cu un aragaz electric.

Nu uitati sa scoateti din priza toate aparatele electronice si electrocasnice, in momentul in care nu le folositi. Chiar daca nu sunt in functiune, acestea consuma energie cat timp stau in priza.

Asigurati-va ca frigiderul se inchide bine: chiar si o deschizatura micuta poate afecta serios rezultatele sale si irosi electricitatea. Aveti grija sa nu fie situat in soare si sa aiba destul loc la spate pentru a circula bine aerul. Pentru a economisi energia, setati o temperatura mai ridicata in timpul iernii.

Nu utilizati aparatele de aer conditionat decat daca este neaparat nevoie. Incercati sa tineti usile si ferestrele inchise pe timpul zilei si acoperiti-le pe cele din urma cu jaluzele sau perdele, care sa blocheze lumina soarelui.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#sfaturi economisire electricitate, #emisii gaze efect sera , #experiment