Sforaitul consuma calorii

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 12:30
2511 citiri
Sforaitul consuma calorii
Foto: DailyMail

Desi este considerat in continuare un obicei nesanatos, studiile au demonstrat ca daca sforaim mai mult in timpul somnului organismul nostru consuma mai multe calorii.

Persoanele care sforaie puternic in timpul somnului ard mai multe calorii in comparatie cu cei care sforaie mai putin, chiar daca cei in cauza doar se odihnesc fara a dormi propriu-zis, potrivit rezultatelor unor studii recente, publicate de cotidianul britanic Daily Mail.

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele cu cel mai puternic sforait consuma aproximativ 2000 de calorii pe zi, in timp ce se odihnesc, in comparatie cu cele 1600 de calorii arse intr-o zi de catre cei care sforaie mai usor.

Insa, studiile au demonstrat ca sforaitul poate cauza si alte efecte asupra persoanelor in cauza, producandu-le o usoara ingrasare, in ciuda asteptarilor de a slabi ale subiectilor in cauza.

Expertii au stabilit ca sforaitul poate fi legat de metabolism. Cercetatoii au investigat un grup de 212 pacienti, al caror sforait este asociat cu mai multe boli si dezechilibre ale organismului.

"Obozitatea este un factor de risc major al dezvoltarii problemelor de respiratie din timpul somnului, iar schimbarile greutatii corpului sunt asociate in mod direct cu agravarea problemelor de respiratie din timpul somnului", afirma unul dintre cercetatori.

"Nu este inca foarte clar daca cresterea greutatii este o cauza a aparitiei si dezvoltarii problemelor de respiratie din timpul somnului, sau disfunctiile respiratorii nocturne pot fi asociate cu energia metabolismului, care conduce catre cresterea greutatii si complica tratamentul celor care sufera de probleme respiratorii, care, la randul lor, de cele mai multe ori coexista", sustin oamenii de stiinta.

Studiul, care a fost publicat in revista Archives of Otolaryngology-Head & Neck Surgery, a realizat o statistica si un tabel al caloriilor folosite de cei care sufera, in timp ce se odihnesc.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sforaitul, #un obicei nesanatos, #consum de calorii , #experiment