Ursul Knut, prima "celebritate" afectata de criza economica mondiala

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 10:23
2829 citiri
Ursul Knut, prima "celebritate" afectata de criza economica mondiala
Foto: independent.co.uk

Cel mai faimos urs polar din lume, celebrul Knut, risca sa fie alungat de la gradina zoologica din Berlin din cauza lipsei de banilor institutiei, fiind prima vedeta victima a crizei economice.

Ursul polar Knut, care acum cantareste peste 200 de kilograme, va implini vineri doi ani. Insa, gradina zoologica din Berlin nu va tine o petrecere de ziua lui, care traieste acolo de cand a fost nascut, ci, in schimb, se pregateste sa anunte iminenta evacuare a ursului simbol, informeaza cotidianul britanic The Independent.

"Mai bine ne despartim de el acum, decat mai tarziu" a declarat Heiner Klos, ingrijitorul lui Knut. "Knut trebuie, intr-un final, sa isi gaseasca o noua casa" a mai adaugat reprezentantul gradinii zoologice din Berlin, citat de publicatia The Independent.

La aflarea acestei vesti, peste 21.000 de berlinezi au semnat deja o petitie in care cer ca Knut, simbolul gradinii si al orasului lor, sa ii fie permis sa ramana.

Fanii lui Knut planuiesc chiar sa organizeze vineri o petrecere aniversara surpriza pentru simpaticul urs.

Nici reprezentantii turismului berlinez nu au primit cu bucurie vestea despartirii de vedeta Knut. "Berlin este pe cale sa isi piarda ambasadorul principal" a precizat Christian Tanzler, unul dintre reprezentantii firmelor de turism international. "Pentru vizitatorii nostri din strainatate aceasta despartire va reprezenta o pierdere uriasa", a incheiat acesta.

Potrivit estimarilor oficiale, exploatarea imaginii lui Knut a adus pana acum nu mai putin 10 milioane de euro.

Milioane de jucarii ursuleti Knut si tricouri cu vedeta berlineza au fost vandute, a fost realizat chiar si un film, iar Knut a pozat chiar si pentru celebra revista "Vanity Fair".

Autoritatile gradinii zoologice din Berlin au anuntat ca principala problema in pastrarea lui knut este criza de lichiditati cu care se confrunta.

Pentru a-l pastra pe Knut gradina zoologica va trebui sa creasca costurile de intretinere, ceea ce pare putin probabil sa se intample in contextul actual al crizei economice.

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#ursul Knut, #gradina zoologica Berlin, #mascota orasului, #vedeta Knut, #criza economica mondiala , #experiment