Viata sexuala, saraca spre inexistenta in Japonia

Luni, 31 Martie 2008, ora 11:14
10928 citiri
Viata sexuala, saraca spre inexistenta in Japonia

Familiile japoneze se confrunta cu probleme tot mai serioase in ceea ce priveste viata sexuala, in special din cauza oboselii acumulate la serviciu, scrie The Guardian in pagina electronica de luni.

Potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, un sfert din totalul cuplurilor casatorite din Japonia au recunoscut ca nu au facut sex nici macar o data in ultimul an. Iar problema este tot mai serioasa pe masura ce se inainteaza in varsta.

Miyuki Yanagisawa nici nu isi mai aminteste de cand nu a mai facut sex cu sotul ei, dar este sigura ca este vorba despre ani, nu luni. Motivul? Ea este nevoita sa doarma in aceeasi camera cu cele doua fetite, pentru ca sotul ei sa se poata odihni linistit in camera alaturata, dupa o zi extenuanta petrecuta la munca.

"Cat timp este sanatos si munceste, pot sa trec peste racirea relatiilor dintre noi", spune Yanagisawa. Femeia, in varsta de 44 de ani, este casatorita de zece ani. Ea recunoaste ca multe femei gandesc la fel ca ea. "Cand cuplurile depasesc o anumita varsta, sotii incep sa se gandeasca mai putin la relatia dintre ei, si mai mult la cea pe care o au cu copiii. Apelarea cu 'mami' si 'tati' este inceputul sfarsitului relatiilor sexuale dintre parteneri".

Societatea Japoneza de Stiinte Sexuale spune ca situatia cuplurilor care fac sex mai rar de o data pe luna nu se va imbunatati prea curand. Cei care au probleme de acest gen dau vina in special pe oboseala acumulata la serviciu, se arata intr-o cercetare sociologica a firmei Durex.

Rezultatele acesteia arata ca japonezii fac sex in medie de 45 de ori pe an, in timp ce media globala este de 103.

Un alt studiu arata ca unul din cinci japonezi casatoriti au declarat ca sexul ii plictiseste, iar 15% dintre ei au spus ca sunt pur si simplu mult prea obositi pentru a se gandi la asa ceva.

O proportie asemanatoare se pastreaza si in cazul japonezelor, care sustin ca flacara iubirii s-a stins de multa vreme in casnicia lor, desi mai putin de 10% se pland de performantele sexuale ale sotilor lor.

"Poate ca altii nu ne inteleg, dar, din pacate, in Japonia totul se invarte in jurul copiilor si al banilor", a spus Yanagisawa. "Barbatii isi pierd treptat influenta in familie, inclusiv rolul de partener sexual. Desi stiu ca si sotul meu gandeste la fel ca mine, noi doi nu discutam niciodata despre acest lucru", a mai spus aceasta.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#japonezi, #sex, #viata sexuala, #sondaje , #experiment