Ziare.com

Yokohama a creat un cauciuc din coaja de la portocale

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 11:15

   

Yokohama a creat un cauciuc din coaja de la portocale
Yokohama a creat o anvelopa ecologica, ce are un continut de petrol cu 30% mai scazut decat cel al cauciucurilor ecologice create cu tehnologie conventionala. Performantele se afla si ele la un nivel superior.

Japonezii de la Yokohama au lansat anvelopa dB Super E-spec pe piata din Statele Unite ale Americii. Noul tip de anvelopa este facut din uleiul obtinut din cojile de portocale si are proprietati deosebite. Spre deosebire de alte produse obtinute din fructe si legume, productia de anvelope Yokohama dB Super E-spec nu necesita crearea de livezi de crestere ale portocalelor si nici nu "taie" din cota de productie distribuita industriei si portocalelor.

Yokohama declara ca noile anvelope ofera un nivel superior al tractiunii, durabilitate mai mare si rezistenta la rulare mai scazuta. Pe langa asta, noile anvelope se incalzesc mult mai repede decat cauciucurile ECO realizate prin metode si materiale conventionale, lucru care ajuta la oferirea unui nivel superior de tractiune in comparatie cu cel al anvelopelor eco supuse acelorasi conditii.

Scopul principal al noilor anvelope Yokohama dB Super E-spec este de a inlocui materialele petroliere utilizate la realizarea cauciucurilor. Anvelopele Yokohama dB Super E-spec au un continut de petrol cu 30% mai mic fata de cel al cauciucurilor conventionale, ceea ce inseamna o realizare signifianta. Mai mult decat atat, uleiul obtinut din stoarcerea cojilor de portocala este o sursa regenerabila de substanta, spre deosebire de petrol, care este o resursa limitata in natura.

Inginerii Yokohama anunta ca nu poate fi folosit doar uleiul stors din coaja de portocala pentru a realiza anvelope, fiind necesara si o cantitate mica de petrol. Noile anvelope sunt cu 15% mai scumpe decat anvelopele conventionale echivalente, deoarece durata de fabricatie este mai mare si procesul de obtinere al uleiului din cojile de portocale este mai complex. Tehnologia anvelopelor ecologice de la Yokohama a fost aplicata si in motorsport, pe cauciucurile Advan ENVR1, utilizate in American Le Mans Series, pe modelele Porsche GT3 Cup.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1051 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor