Vitamina E - pentru echilibrul hormonal feminin

Advertorial
Marti, 22 Ianuarie 2019, ora 13:17
60930 citiri
Vitamina E - pentru echilibrul hormonal feminin
Foto: Cosmo Pharm

Hormonii sunt mesageri chimici creati in glandele endocrine care controleaza cele mai importante functii ale corpului, de la nevoi simple de baza cum ar fi foamea, pana la sisteme complexe precum reproducerea, emotiile si starea de spirit.

Cand hormonii se afla in dezechilibru, organismul incepe sa se confrunte cu diverse probleme de sanatate, iar pe masura ce imbatraniti, producerea anumitor hormoni, cum ar fi estrogenul si progesteronul, se modifica, afectand intregul organism: afectiuni cardiovasculare, migrene, oboseala, depresii, hipotiroidism, sindromul premenstrual si cel al ovarelor polichistice, scaderea densitatii osoase etc.

Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a sustine echilibrul hormonal: gestionati stresul, consumati o dieta bogata in nutrienti, odihniti-va suficient si practicati regulat o activitate fizica. Mai mult, consumarea unor suplimente alimentare pot sa eficientizeze intregul efort pe care il depuneti pentru a va mentine tineri si sanatosi, iar vitamina E este un partener de nadejde pentru femeile care se lupta cu dezechilibre hormonale.

Sindromul premenstrual

Un studiu efectuat pe 120 de femei care sufera de Tulburarea dismorfica premenstruala severa, a demonstrat ca cele care au consumat zilnic 1-2 grame de vitamina E si o combinatie de acizi polinesaturati au resimtit o imbunatatire a simptomelor Sindromului premenstrual dupa doar cateva luni, comparativ cu femeile care au primit pastile cu efect placebo.

Menopauza

Pentru femeile aflate la menopauza, sprijinirea organismului cu vitamina E poate ajuta la ameliorarea anumitor simptome. Studiile au dovedit ca ingerarea vitaminei E ca supliment poate ajuta la atenuarea severitatii multor simptome de menopauza, incluzand insomnie, bufeuri, transpiratii nocturne, palpitatii si uscaciunea vaginala.

Mai mult, datorita proprietatilor sale naturale antioxidante, vitamina E reduce stresul.

Tenul

Pe masura ce imbatranim, nivelul estrogenului scade, creand schimbari semnificative in ceea ce priveste aspectul pielii. In mod specific, pielea devine uscata, mai putin elastica si mai fragila.

Pentru femeile cu varsta peste 40 de ani, scaderea nivelului de estrogen este principala cauza a pielii uscate. Pielea se subtiaza, apar liniile fine care se transforma in riduri profunde. Zonele din jurul ochilor si buzelor pot cadea usor si isi pot pierde fermitatea din cauza scaderii fluxului sanguin.

Nu orice vitamina E este la fel de eficienta!

Vitamina E Naturala vs. vitamina E sintetica

Studiile arata ca Vitamina E naturala (D-alpha tocoferol) este substantial mai bioactiva si biodisponibila decat vitamina E sintetica (DL- alpha tocoferol).

De exemplu, pentru a intelege concret diferenta dintre cele doua, 1 mg de vitamina E naturala (D-alpha tocoferil acetat) are o activitate biologica de 1.36 IU, in timp ce aceeasi cantitate de vitamina E sintetica (DL- alpha tocoferil acetat) are o valoare de doar 1 IU.

Mai mult, studii recente au relevat si faptul ca vitamina E naturala este retinuta de catre organismul uman mult mai mult timp, avand o viata bioactiva si efecte mai indelungate.

Atunci cand vitamina E este administrata pentru beneficiile sale antioxidante, specialistii recomanda categoric alegerea Vitaminei E naturale in detrimentul celei sintetice.

Vitamina E Naturala de la Cosmo Pharm:

- Intervine in procesul fertilitatii;

- Regleaza si stabilizeza secretia hormonala;

- Reduce simptomele premenstruale si pe cele asociate menopauzei;

- Puternic antioxidant;

- Efect antiageing si antiinflamator;

- Sustine sanatatea si hidratarea pielii;

- Grabeste vindecarea ranilor;

- Mentine sanatatea ochilor;

- Sustine sistemul imunitar.

Cosmo Pharm iti aduce Sanatate din natura!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Vitamina E, #echilibru hormonal, #viata sanatoasa , #sanatate