Locuri din lume in care nu ti-ai dori sa ajungi (Galerie foto)

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 19:30
6503 citiri
Locuri din lume in care nu ti-ai dori sa ajungi (Galerie foto)
Foto: Listverse

Pe langa tarile si insulele exotice, exista si unele regiuni defavorizate sau ale caror conditii actuale tin departe turistii sau ii determina pe locuitori sa ia in calcul o alta varianta de resedinta.

Conditiile de mediu, infractionalitatea, catastrofele naturale - sunt doar cateva dintre motivele pentru care nu ti-ai dori sa locuiesti in urmatoarele orase sau regiuni, prezentate de site-ul Listverse. Poate n-ar fi rau sa le eviti total in drumetiile tale. Asta, daca nu cumva esti un aventuros din fire.

New Orleans, Statele Unite ale Americii

Desi New Orleans a primit sprijin masiv dupa devastatorul uragan Katrina, orasul nu si-a revenit in totalitate. In urma evenimentului din 2005, aproape 1.500 de oameni au murit, iar multi au fost dati disparuti. In timp, mare parte a orasului a fost reconstruita, insa si astazi exista cartiere in ruina.

Infractionalitatea este in crestere in zona, cazurile de viol inmultindu-se ingrijorator in 2013. Anul acesta, in cadrul unei parade de Ziua Mamei, mai multe focuri de arma au ranit 20 de persoane.

Mogadishu, Somalia

Somalia a fost si este inca un focar al foametei si al tulburarilor politice. Misiunile ONU de mentinere a pacii in capitala tarii, Mogadishu, au inceput in prima parte a anilor '90, insa s-au dovedit a fi un esec total. Lupta de la Mogadishu, dramatizata in filmul Black Hawk Down, a dus la moartea a 20 de membri ai trupelor ONU si a sute de somalezi.

ONU s-a retras complet din zona in 1995, lasand orasul pe mana liderilor militari, piratilor si extremistilor islamici.

Cel mai recent incident in zona a avut loc in iulie 2013, atunci cand membri ai gruparii islamice Al-Shabaab, asociata cu Al-Qaida, au detonat o bomba in fata ambasadei turce din Mogadishu. Atacul s-a soldat cu moartea a 6 persoane si cu ranirea altor 9.

Norilsk, Rusia

Aflat in pustietatea Siberiei, Norilsk era in anii '20 patria lagarelor de munca sovietice. Orasul a devenit apoi centru de minerit si de prelucrare a minereurilor de nichel. Mii de oameni au pierit aici de-a lungul anilor din cauza conditiilor de mediu, dar si a foametei din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Astazi, Norilsk este una dintre cele mai populate zone de pe Pamant, ploile acide afectand mediul. Se spune ca in oras nu exista niciun copac viu pe o distanta de 50 km, zapada este neagra, iar iarna temperaturile cresc rareori peste minus 17 grade Celsius.

Caracas, Venezuela

Ca multe alte tari cu rezerve de petrol considerabile, foarte putin din profitul adus de bogatiile naturale ajunge la locuitorii Venezuelei. Poate de aceea, coruptia si infractionalitatea au atins cote alarmante. Caracasul este o ruta importanta a traficului de cocaina ce are ca destinatie Columbia.

In 2005, Venezuela a intrerupt orice colaborare cu US Drug Enforcement Agency, ceea ce a dus, bineinteles, la o crestere a exporturilor de cocaina. Exista unele zvonuri care sustin ca traficul de droguri este facilitat chiar de membrii corupti ai armatei.

In plus, capitala, Caracas, pare a fi depasita de actele de infractionalitate. In cartierele marginase lucrurile stau chiar si mai rau, angajatii ambasadei Statelor Unite ale Americii avand interdictie in aceaste zone. O tactica frecventa a bandelor locale este de a crea false filtre de politie, jefuind si rapind persoane importante.

Dhaka, Bangladesh

Zonele rurale din Bangladesh sunt evacuate in ritm alert, iar salubritatea din Dhaka este una cu mult sub normele acceptate. Aerul este incarcat si poluat, cauzand o crestere a bolilor respiratorii. Multe cladiri ale orasului sunt in ruina sau nesigure, in 24 aprilie 2013, prabusirea unei astfel de constructii ducand la 900 de morti.

New Delhi, India

New Delhi este unul dintre cele mai populate orase din lume. Excesiv de cald si de aglomerat, se confrunta si cu saracia crunta. Cei mai multi locuitori supravietuiesc cu doar 1 dolar pe zi. In plus, femeile sunt privite aici ca persoane de categoria a doua, cazurile de viol inmultindu-se alarmant. Si New Delhi a fost tinta atentatelor gruparilor extremiste.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#orase defavorizate, #tari coruptie infractionalitate, #tari periculoase, #tari periculoase femei, #orase periculoase lume, #destinatii periculoase , #fenomen