Ziare.com

Polul nord magnetic si-a dublat viteza

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 23:45

   

Polul nord magnetic si-a dublat viteza
Polul nord magnetic si-a dublat viteza, la fiecare 50 de ani, iar deplasarea acestuia din anul 2000 a ajuns la ingrijoratoarea distanta de 70 de kilometri.

Datele furnizate de Centrul National de Geofizica american (NOAA) arata ca polul nord magnetic a revenit la coordonatele din anul 1590, potrivit NewsBad.

Dupa datele din ultimii 420 de ani ale pozitiei polului nord magnetic, de la NOAA, este alarmant sa descoperi modificarea semnificativa a polilor magnetici, doar in ultimii 10-20 de ani.

Incepand din anul 1860, polului nord magnetic si-a dublat viteza, la fiecare 50 de ani. In termeni geologici, schimbarea aceasta pare sa fie destul de "rapida".

Profita si tu de Black Friday! Libra Internet Bank iti ofera un credit online de pana la 20.000 de lei, cu dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Asa sa tot faci cumparaturi online! Afla mai multe.

Un fapt interesant, in ultimii 150 de ani, deplasarea polilor s-a facut in aceeasi directie. Un fenomen uimitor produs in ultimii 10 ani, polul nord magnetic si-a modificat pozitia, cu aproape jumatate din distanta totala din ultimii 50 de ani!

Ritmul actual de deplasare a polului nord magnetic este de 55 de kilometri pe an. Potrivit datelor de la NOAA, in cursul anului 2000, acesta si-a modoficat pozitia cu 70 de kilometri.

Inversarea polilor magnetici a ajuns in prezent la modificari record, in ultimii 400 de ani, in special in ultimii 10-20 de ani si acest fenomen incepe sa provoace probleme in lume.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5833 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

:)

"si in acea zi Soarele a stat in loc pt 3 zile, dupa care a inceput sa apuna de unde rasarea" ;)
Ce priveliste minunata va fi.

 

nu e clar:

bine pentru cei de pe partea cu soare sau de pe cei de pe partea fara?

de pe...?

pentru.

mino !noape buna si instelata!

:)

Ha!

"Soarele a stat in loc" de parca el face miscarea de revolutie. hi,hi,hi!

babo intrebarile ce pui nus minoritare!

da ce intrebare ai?hahahahaj

Si care e problema?

Steaua polara arata nordul tot timpul, ce n-ati auzit de busola polara? Aia trebuie folosita daca e ceata, eclipsa de stea polara, sau pe timp de zi. Google a dezvoltat o aplicatie pentru asta (googlenorhpolecompass).
Petru emisfera sudica se foloseste a ceeasi aplicatie si iti arata nordul.

 

E vorba de polul nord magnetic

Steaua polara se aliniaza "aproximativ" cu axa de rotatie a planetei - nu indica cu exactitate polul nord magnetic care s-a mutat pe la Giurgiu...

o chestie interesanta...numai ca nu am reusit sa citesc

pana la capat articolul...era o publicitate...poate din cauza inversarii polilor:)))

 

Hmm...

Domnule George Totus Albulescu, d-atra intelegeti despre ce vorbiti? Eu cred ca nu prea.
E bine ca, prin titlu, be atrageti atentia asupra acestui fenomen, dar nu va rezumati doar la traducerea aproximativa a unui articolcules din presa straina!

 

ingrijorare?

este oare acest lucru un motiv de ingrijorare pt populatia lumii?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor