Teorie uimitoare: Exista viata dupa ce sufletul paraseste corpul uman (Video)

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 10:57
31202 citiri
Teorie uimitoare: Exista viata dupa ce sufletul paraseste corpul uman (Video)
Foto: wn

Experientele din apropierea mortii apar cand sufletul paraseste sistemul nervos si patrunde in Univers, sustin oamenii de stiinta. Sufletul este format din substante cuantice, ele facand parte din structura fundamentala a Universului.

Conform teoriei a doi oameni de stiinta, constiinta este un fel de program pentru un computer cuantic din creier si care poate persista in Univers chiar si dupa moarte, relateaza Daily Mail.

Cei doi cercetatori, dr. Stuart Hameroff, profesor emerit la Departamentul de Anestezie si Psihologie si directorul Centrului de Studii ale Constiintei de la Universitatea Arizona, Statele Unite, si fizicianul britanic Sir Roger Penrose au avansat aceasta teorie cvasi-religioasa.

Ea se bazeaza pe o teorie cuantica a constiintei, care sustine ca esenta sufletului nostru este continuta in interiorul structurilor numite microtubuli din interiorul celulelor creierului.

Ei au argumentat ca experienta noastra referitoare la constiinta este rezultatul efectelor gravitatiei cuantice din acesti microtubuli. Astfel, sufletele noastre sunt mai importante decat interactiunea neuronilor din creier.

Conceptul este similar convingerilor budiste si hinduse, conform carora constiinta este o parte integranta a Universului, o pozitie identica cu idealismul filozofic occidental.

Conform acestor convingeri, dr. Hameroff sustine ca intr-o experienta in apropierea mortii microtubulii isi pierd starea lor cuantica, dar informatiile din interiorul lor nu sunt distruse.

"Sa presupunem ca inima nu mai bate, sangele nu mai circula, iar microtubulii isi pierd starea lor cuantica. In cazul in care pacientul este resuscitat si adus la viata, aceasta informatie cuantica se intoarce in microtubuli si pacientul spune: 'Am avut o experienta in apropierea mortii'", declara Hameroff.

"Daca pacientul nu este adus la viata si moare, este posibil ca aceasta informatie cuantica sa poata exista in afara corpului, probabil pe timp nelimitat, ca un suflet", a adaugat profesorul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#experiente apropierea mortii video, #exista viata dupa moarte, #viata suflet paraseste corp, #sufletul substanta cuantica Univers, #viata dupa moarte suflet, #Stuart Hameroff suflet moarte, #Sir Roger Penrose experiente moarte , #fenomen