Vulcanii care pot distruge lumea in 2012

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 21:55
5162 citiri
Vulcanii care pot distruge lumea in 2012
Foto: allamericaninvestor.blogspot.com

Oamenii de stiinta sunt ingrijorati din cauza pericolului pe care il prezinta un vulcan subacvatic din Insulele Canare si unul islandez. Ei sunt legati unul de altul, facand parte din acelasi lant.

Katla (Islanda) are o inaltime de 1.512 metri si un diametru al craterului de 10 kilometri, scrie Pravda. Problema este ca, daca va erupe, el poate determina si inundatii catastrofale in aceasta tara, caci ghetarul Myrdalsjokull s-ar putea topi.

Intreaga coasta sud-estica a Islandei ar fi, in acest caz, sub ape. Acest vulcan islandez arata la mijlocul acestui an ca ar putea erupe, iar consecintele pentru intreaga lume ar fi foarte grave din cauza fumului emanat si a cenusii vulcanice.

In luna noiembrie, el a cauzat nu mai putin de 500 de cutremure. In timp, eruptiile sale au fost mereu inregistrate. Asa s-a intamplat si in secolul 8. El erupe o data la 40-80 de ani, precedentii ani fiind 1918, 1934 si 1955. Eruptia din 1918 a fost cea mai puternica din intreg secolul 20. In 1775, el a cauzat inundatii devastatoare, aisbergurile dislocate atunci fiind chiar de marimea unor munti.

Problema vulcanilor islandezi este aceea ca sunt legati unul de altul. In trecut, eruptia vulcanului Katla a fost precedata de cea a vulcanului Eyjafjallajokull, cel care a agitat intreaga lume.

Un alt vulcan, situat in sudul insulei El Hierro (Insulele Canare), dadea semne inca din septembrie ca s-ar trezi la viata. El a intrat in a treia faza a eruptiei. Locuitorii din zona nu mai pot respira din cauza mirosului emanat de el. Cantitatea de dioxid de carbon s-a triplat, ceea ce arata ca vulcanul nu se va potoli.

Specialistii sustin ca intre Katla si El Hierro exista o legatura, ei facand parte dintr-un lant comun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#eruptie vulcan katla islanda, #Insulele Canare vulcan Hierro, #vulcani eruptii 2012 , #fenomen