Filmul documentar devine o metoda alternativa de educatie pentru tineri

Marti, 27 Mai 2014, ora 18:56
6936 citiri
Filmul documentar devine o metoda alternativa de educatie pentru tineri

Cea de-a noua editie a caravanei educationale Guerilla Verde s-a incheiat. Aceasta editie a fost de departe cea mai importanta din punct de vedere al participantilor. Cei peste 5.000 de participanti, din 62 de scoli inscrise in proiect s-au bucurat de vizionarea si gazduirea, in premiera, a proiectiei filmului documentar "CHASING ICE" in Romania.

Atat documentarul, cat si sesiunile de Q&A s-au constituit drept o forma alternativa de educatie - educatia prin film. Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Ploiesti si Sibiu au fost orasele vizitate in perioada 24 martie - 13 mai. Urmatoarea editie a caravanei va fi organizata in perioada octombrie-noiembrie 2014.

Punctul forte al acestei editii l-a constituit aducerea in premiera a filmului documentar "CHASING ICE", un experiment al unuia dintre cei mai apreciati fotografi de mediu, James Balog, care surprinde, pe o perioada de mai multi ani, topirea ghetarilor.

"Goana dupa gheata" - Imagini ingrijoratoare care arata ritmul topirii ghetarilor (Video)

Imaginile surprinse sunt bantuitor de frumoase, inregistrarile video comprima ani in secunde si arata milenari munti de gheata disparand intr-un ritm ingrijorator.

Participantii au fost cu adevarat impresionati de imaginile reliefate de documentar, care dezvaluie modul in care incalzirea globala duce la topirea ghetarilor. De aceea, premiera filmului "CHASING ICE" in Romania a fost si un mijloc de constientizare a tinerilor asupra importantei protectiei mediului.

Proiectul Guerilla Verde a devenit, prin cele noua editii, un mijloc de educatie alternativa, care se dovedeste a fi tot mai atractiva pentru tineri. Atat studentii, cat si elevii se orienteaza catre tehnologie, sunt tot timpul conectati la retele de socializare, iar filmul este una din marile pasiuni ale acestora.

Guerilla Verde a reusit sa transforme aceasta dependenta de tehnologie si de socializare intr-un lucru benefic pentru ei, prin proiectii de film, interactiune si varietate.

Vizionarea filmului si discutiile purtate ulterior cu organizatorii, cu reprezentantii organizatiilor de mediu si nu in ultimul rand, cu profesorii, s-a dovedit a fi formula cea mai fericita pentru organizarea intalnirilor cu tinerii.

Insa nu doar ei au fost atrasi de alternativa oferita de Guerilla Verde, ci si profesorii care au considerat la randul lor, ca filmul este un instrument din ce in ce mai pretios in starnirea interesului unui elev sau student.

Programul proiectiilor din aceasta editie este disponibil pe: www.guerillaverde.ro. Urmatoarea editie a caravanei va fi organizata in perioada octombrie-noiembrie 2014.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#film documentar Guerilla Verde, #Chasing Ice Guerilla Verde, #proiectii educative Guerilla Verde , #ghetari
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5