10 povesti incredibile, dar reale despre gemeni

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 08:23
20267 citiri
10 povesti incredibile, dar reale despre gemeni
Foto: Listverse

Se spune despre gemeni ca detin un tip de comunicare telepatica, eficienta chiar si atunci cand se afla departe unul de celalalt. Lumea lor este una destul de complexa si de neinteles pentru restul, de-a lungul timpului existand numeroase povesti incredibile in care au fost implicate perechi de gemeni.

Listverse prezinta 10 astfel de povesti spectaculoase, dar reale ale caror personaje principale sunt gemenii.

S-a casatorit cu ucigasul surorii gemene

Edith Casas, in varsta de 22 de ani, a socat pe toata lumea atunci cand a declarat ca s-a indragostit si doreste sa se casatoreasca cu Victor, criminalul surorii sale gemene.

Johana Casas avusese o relatie cu Victor in urma cu mai multi ani, iar instanta de judecata l-a gasit vinovat pe acesta de uciderea ei, condamnandu-l la 12 ani de inchisoare. Cu toate astea, Edith il considera nevinovat, mai ales ca Victor sustine ca Johana nu a fost decat o aventura.

Desi parintii fetelor s-au opus, iar nunta a fost deseori amanata, cei doi au reusit sa se casatoreasca pe 14 februarie 2013.

Gemenii care au scapat de inchisoare

In 2009, un barbat a furat dintr-un magazin de lux din Germania bijuterii in valoare de 6,8 milioane de dolari. Politistii nu au avut cum sa il incrimineze pentru ca nu au reusit sa probeze fapta. Probele ADN il indicau fie pe Hassan O., fie pe Abbas O. ca autor al furtului, insa instanta nu a putut determina care dintre gemeni este vinovatul.

La fel s-a intamplat si in cazul unei acuzatii de viol, iar in Malaezia un inculpat a reusit sa scape de condamnarea la moarte tocmai pentru ca avea un frate geaman.

Au ales acelasi drum, desi au fost separati la nastere

Povestea gemenilor Jim Lewis si Jim Springer este amintita deseori ca o confirmare a telepatiei. Despartiti la nastere pentru a fi dati spre adoptie, in anul 1940, cei doi s-au intalnit cand aveau 39 de ani si au descoperit cu stupoare un lung sir de coincidente. Ambii fusesera botezati de familiile adoptive Jim si fusesera insurati de doua ori cu femei pe nume Linda si Betty.

Ba mai mult, fiecare avea cate un fiu numit James Allen. In plus, aveau aceleasi gusturi in materie de bere, tigari si chiar masini.

Care-i tatal? Care-i unchiul?

In 2004, Holly Marie Adams a dat nastere unei fetite sanatoase. Desi pe certificatul de nastere in dreptul tatalui era trecut Raymon Miller, testul ADN nu a putut dovedi acest lucru, la fel ca si in cazul fratelui sau geaman, Richard Miller.

Femeia avusese relatii intime in aceeasi zi, cu ambii frati, dar cum ADN-ul lor era identic in proportie de 99% nu s-a putut stabili care e unchiul si care e tatal copilului.

Gemeni de rase diferite

Gemenii de rase diferite nu sunt tocmai o raritate in randul cuplurilor inter-rasiale. De exemplu, Ryan s-a nascut in data de 11 iulie 2005 si avea pielea deschisa, proprie caucazienilor, si ochi albastri, in vreme ce fratele sau geaman avea toate caracteristicile cuiva cu radacini africane. Tatal gemenilor era un barbat caucazian, din Germania, in vreme ce mama era originara din Ghana.

Gemene care au nascut, in acelasi timp, tot gemeni

Ashlee Spinks si Andrea Springer sunt doua surori gemene care la 21 de ani au aflat ca sunt insarcinate in acelasi timp. Coincidenta nu s-a oprit aici, intrucat au constatat ca amandoua erau insarcinate cu gemeni baieti si aveau sa nasca la aceeasi data, 1 ianuarie. Ei bine, perechile de gemeni au venit pe lume in aceeasi zi, dar nu pe 1 ianuarie cum era planificat, ci un pic mai devreme, pe 4 decembrie.

Gemeni care s-au casatorit tot cu gemeni

O poveste asemanatoare s-a petrecut si in cazul surorilor gemene Diane si Darlene Nettemeier. Fetele s-au indragostit de fratii gemeni Craig si Mark Sanders, au fost cerute in casatorie in aceeasi zi, cu inele identice, iar la nunta dubla au purtat rochii de mireasa asemanatoare. Intr-un final, perechile de gemeni si-au cumparat case invecinate, iar femeile au nascut in aceeasi zi.

Incest din nestiinta

Gemenii al caror nume nu poate fi dezvaluit au fost separati la nastere si crescuti de familii diferite. Cei doi, baiat si fata, s-au cunoscut mai tarziu, s-au indragostit si s-au casatorit fara sa stie ca sunt frati. La scurt timp dupa nunta s-a aflat si ca erau rude de gradul intai, iar instanta le-a declarat casatoria invalida.

Tripleti din doua utere diferite

Hannah Kersey din Northam, Anglia, s-a nascut cu o malformatie a organelor genitale, avand doua utere. Desi acest fenomen poate aparea, sansele ca mama sa dea nastere unor tripleti din cele doua utere sunt de 25 de milioane la 1. Ei bine, Hannah a inregistrat o premiera medicala atunci cand a adus pe lume trei fetite gemene sanatoase, Ruby si Tilly dintr-un uter si pe Grace, din celalalt.

Au murit la fel, la doua ore distanta

In 2002, doi oameni in varsta de 73 de ani, frati gemeni, mureau pe un drum din Finlanda. Ciudat este ca gemenii au murit separat, la doua ore distanta, dar in acelasi mod. Primul dintre gemeni a fost lovit mortal de un camion in timp ce mergea cu bicicleta, iar doua ore mai tarziu fratele sau a murit exact la fel. Politia sustine ca nu il informase pe cel de-al doilea geaman despre moartea primului.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#povesti incredibile gemeni, #povesti reale gemeni, #gemeni telepatie, #gemeni rase diferite , #incredibil