Au inceput sa-i creasca oase in ochi

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 18:46
6647 citiri
Au inceput sa-i creasca oase in ochi

O femeie din Los Angeles a ajuns la medic, plangandu-se ca nu mai poate deschide ochiul drept. Mare i-a fost insa mirarea cand in jurul ochiului i-au fost gasite fragmente de os proaspat crescut in tesutul moale.

Femeia, trecuta de 60 de ani, suferise o interventie cosmetica in urma cu cateva luni, iar de atunci nu a mai putut sa-si deschida ochiul drept, cel putin nu fara dureri greu de indurat. In plus, a povestit aceasta, de cate ori incerca sa deschida ochiul, auzea un zgomot ciudat, ascutit, relateaza titluMedical Daily.

Medicul la care aceasta s-a prezentat, Allan Wu, a admis ca, initial, a crezut ca pacienta isi imagineaza ca aude astfel de zgomote si avea dubii inclusiv in ceea ce priveste intensitatea durerii. Dupa ce a examinat-o, insa, acesta a vazut ca intr-adevar, ochiul nu putea fi deschis, sesizand si alte nereguli.

Ulterior, lucrurile au devenit chiar mai ciudate. In urma unei operatii de sapte ore, medicul a descoperit fragmente minuscule de os, ce pareau ca cresc in tesutul dimprejurul ochiului. Zgomotul pe care femeia il auzea era cel facut de oasele care sa atingeau, un fel de scartait.

Cum a fost posibil ca in tesutul moale sa creasca os? Procedura pe care femeia o suportase in urma cu trei luni, pentru care platise 20.000 de dolari, implicase implantarea de celule stem recoltate din tesutul adipos de la nivelul abdomenului imprejurul ochiului, pentru un aspect intinerit.

Se stie ca celulele stem sunt capabile sa se dezvolte in mai multe tipuri de tesut. In acest caz, celulele recoltate puteau forma tesut osos, cartilaje sau grasime.

Insa pentru ca aceste celule stem au fost injectate impreuna cu un tip de calciu, combinatia a dus la aparitia unor oase. Acestea au fost indepartate, insa exista pericolul ca ele sa creasca la loc oriunde in tesutul moale al fetei.

Desi Food and Drug Administration, din SUA, nu a aprobat tratamentele cosmetice care folosesc acest tip de celule stem, ele castiga din ce in ce mai mult in popularitate in clinicile din lume. Tratamentele ce le au la baza sunt, practic, nelimitate, insa si foarte putin inteles modul in care celulele functioneaza. De aici tot felul de efecte secundare ciudate.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#oase ochi, #implantare celule stem fata pericol, #celule stem tratamente pericol, #crescut oase ochi , #incredibil
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1