Cele mai putin vizitate 10 tari din lume

Duminica, 31 Martie 2013, ora 10:35
10742 citiri
Cele mai putin vizitate 10 tari din lume

Sa mergi pe carari nebatute de altii este un motiv de mandrie. Daca esti in cautarea locurilor putin umblate unde turistii sunt vazuti ca fiind aparitii exotice, iata care sunt cele mai putin vizitate 10 state din lume.

Ce spui despre Somalia sau Afganistan? The Christian Science Monitor a facut lista cu cele mai putin vizitate state din lume. Romania nu este printre ele!

Afganistanul a fost vizitat anul trecut de 17.500 de turisti. Si asta in conditiile in care tara este de o frumusete rara, iar locanicii extrem de primitori si sunt remarcabile monumente antice budiste aflate in patrimoniului UNESCO.

Urmeaza Insulele Comore. Situate intre coasta de Est a Africii si Madagascar, malaria este cea care goneste turistii din acest paradis. Doar 15.000 de turisti intr-un an si asta desi plajele sunt exceptionale, fructele de mare la discretie, iar localnicii admirabili.

Insulele Sao Tome si Principe, stat insular in Pacific aproape de coasta Africii. Tot malaria goneste turistii, desi relieful vulcanic si clima tropicala fac din insule un paradis. Doar 8.000 de turisti in cursul anului trecut.

Turkmenistan este considerata a doua tara "nebuna" dupa Coreea de Nord. Doar 7.000 de turisti in conditiile in care tara are o istorie de mai bine de 5000 de ani si locuri unice.

Guineea Ecuatoriala, tara in Africa Centrala, a inregistrat doar 6.000 de turisti in 2012. Tara este macinta de conflicte, ceea ce face turismul mai mult decat nesigur.

Insulele Marshall sunt un paradis. Ape de clestar, locuri excelente pentru scufundari si doar 5.000 de turisti intr-un an si asta pentru ca este foarte greu sa ajungi aici. Liniile aeriene Britanice au exclusivitate, biletele sunt piperate, iar perioada buna pentru turism scurta. Totul este excesiv de scump, dar se poate dormi pe plaja pentru ca acesta este locul unde criminalitatea este zero!

Kiribati, arhipelag in Oceanul Pacific. Arhipelagul dovedesta ca planeta este inca suficient de mare in conditiile in care principala piedica in calea turismului este faptul ca este foarte greu de ajuns aici. Doare 4.700 de turisti in cursul anului trecut.

Tuvalu, tara insulara in Polinezia - Pacificul de Sud. Marea problema este calea de acces catre insule. 1.200 de turisti in 2012, care nu prea au avut mare lucru de vazut decat o insula plata, aproape la nivelul marii, plaje intinse si palmieri. De notat este ca Tuvalu o sa fie prima tara care dispare ca urmare a cresterii nivelului oceanului. Principala preocupare a localnicilor este gasirea locurilor mai inalte unde sa se poate muta.

Somalia este una dintre cele mai sarace tari din Africa. Au avut curaj sa ajunga aici ca turisti doar 500 de oameni, cei mai multi din alte state africane.

Cea mai nevizitata tara din lume: Nauru. 200 de turisti in 2012 si doar 100 anul trecut. Este cea mai mica tara din lume, avand o suprafata de 21 kilometri patrati. Este si singura tara din lume care nu are o capitala. Este un loc ideal pentru scufundari si pescuit, fiind un adevarat paradis, departe de orice urma de civilizatie. Populatia tarii numara 10.000 de locuitori.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#cele mai putin vizitate tari, #cea mai mica tara, #tara fara capitala, #tari fara turisti , #incredibil