O noua era pentru petrol? A aparut gandacul care produce benzina

Sambata, 14 Iunie 2008, ora 15:30
7657 citiri
O noua era pentru petrol? A aparut gandacul care produce benzina

Cercetatorii din California au facut o descoperire incredibila, demna de nuvelele SF. Un gandac de mici dimensiuni, modificat genetic, poate produce benzina, hranit doar cu deseuri din agricultura, sau materie prima mai scumpa, cum este trestia de zahar din Brazilia.

"In urma cu zece ani, nu mi-as fi imaginat asa ceva", declara pentru The Times Greg Pal, un fost inginer IT, in varsta de 33 de ani, din Silicon Valley.

Specialistul arata jurnalistilor o cantitate infima de excremente produse de creatura modificata genetic. Teoretic, "materia prima" poate fi pusa in rezervorul unui Lexus SUV gigant, aflat chiar in apropiere.

Greg Pal vrea sa mai astepte insa circa o luna, pana la momentul la care primul vehicol va fi umplut cu ceea ce el numeste "petrol reinnoit". Descoperirea, crede el, va schimba cu adevarat lumea.

Greg Pal este senior director la LS9, una dintre companiile din Silicon Valley, sau din imprejurimi care au abandonat activitatile traditionale de inalta tehnologie, ca software si networking, si s-au angajat in schimb intr-o cursa extraordinara de a face desuet petrolul de 140 de dolari din Arabia Saudita.

"Pentru toti cei de aici - din aceasta companie si din aceasta industrie -descoperire de resurse alternative de combustibil are caracter de urgenta", declara Pal pentru The Times.

Descoperirea este cu adevarat uimitoare. Ramane insa o mare problema: desi LS9 poate produce combustibil provenit de la insecte in testele de laborator, nu este inca foarte sigur daca specialistii companiei vor fi capabili sa faca acelasi lucru la scara nationala, sau chiar globala.

"Planul nostru este sa construim o fabrica experimentala, pana in 2010, si in paralel, lucram la designul si construirea unei facilitati la scara comerciala, pe care dorim sa o deschidem in 2011", a mai spus inginerul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

S-a stabilit de unde provenea misteriosul obiect căzut din cer care a străpuns acoperişul unei locuinţe din Florida. NASA a pornit o anchetă
S-a stabilit de unde provenea misteriosul obiect căzut din cer care a străpuns acoperişul unei locuinţe din Florida. NASA a pornit o anchetă
Obiectul căzut din cer care a străpuns acoperişul unei locuinţe din statul american Florida a provenit într-adevăr de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a confirmat luni NASA,...
Peste 300 de bucureșteni au strâns 7,6 tone de gunoaie din Parcul Natural Văcărești
Peste 300 de bucureșteni au strâns 7,6 tone de gunoaie din Parcul Natural Văcărești
Administrația Parcului Natural Văcărești a transmis recunoștință și admirație față de cei 300 de bucureșteni care au participat la o acțiune de ecologizare. "Parcul Natural...
#insecta, #gandac, #modificare genetica, #deseuri, #benzina , #incredibil