Oameni cu noua vieti, care au supravietuit in situatii exceptionale (Galerie foto)

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 19:47
9519 citiri
Oameni cu noua vieti, care au supravietuit in situatii exceptionale (Galerie foto)

Exista situatii din care nu poti iesi teafar decat daca te trezesti, iar asta doar cand e vorba de cosmaruri. In restul cazurilor, e vorba de statistica rece, iar cei mai multi se inscriu in aceste cifre.

Exista insa si persoane care decid ca nu vor sa ingroase cifrele acestor statistici, oameni care fac imposibilul sa traiasca. Oameni obisnuiti, insa cu o vointa peste medie, care le permite sa invinga moartea. In ciuda grozaviilor prin care au trecut, au trait, iar povestile lor sunt impresionante.

Atacati de un criminal in serie

In 29 august 1997, Holly Dunn si prietenul ei, Chris Maier, se intorceau de la o petrecere. Un barbat s-a apropiat de ei si le-a cerut bani. Era Angel Resendiz, care la vremea respectiva omorase deja sase oameni, insa avea sa mai savarseasca inca si alte crime, relateaza Listverse.

Ambii au fost legati, iar Chris ucis, fiind lovit mortal in cap cu o piatra de peste 20 de kilograme. Cat despre Holly, aceasta a fost violata, injunghiata in gat si batuta atat de rau incat devenise de nerecunoscut, moment in care a lesinat, din fericire, atacatorul sau crezand ca a murit.

Cand s-a trezit si a vazut ca acesta disparuse, Holly s-a tarat pana la cea mai apropiata casa. A fost dusa la spital, unde, printre altele, a fost tratata pentru maxilar rupt. Si-a revenit in timp si a depus marturie impotriva lui Resendiz, care a fost condamnat la moarte, sentinta dusa la indeplinire in 2006.

Angel Resendiz a ucis peste 15 oameni in decurs de 13 ani, Holly fiind singura dintre victimele sale care a supravietuit.

Cazuti de la etajul 47

Alcides Moreno si fratele sau, Edgar, erau alpinisti utilitari, angajati sa curete ferestrele zgarie-norilor din Manhattan. Un astfel de job vine cu riscuri mari, iar in decembrie 2007 lui Alcides i s-a reamintit asta. El si fratele lui au cazut cu platforma pe care se aflau pret de 47 de etaje, adica circa 150 de metri. Edgar a fost gasit mort, in timp ce Alcides viu si constient.

Cei care au investigat cazul nu-si pot explica supravietuirea, mai ales ca o astfel de prabusire in gol nu a fost soldata, la impactul cu solul, cu o lovitura la cap sau pelvis, asa cum se intampla de obicei, lovituri cel mai adesea fatale. Alcides a fost dus la spital cu rani la nivelul coloanei, coaste si membre fracturate - toate ranile la care te astepti sa le aiba cineva care a cazut pe caldaram de la peste 150 de metri, mai putin lipsa pulsului.

Desi medicii se asteptau ca barbatul sa-si revina in cel putin un an, asta s-a intamplat pana in iunie. Zilele lui Alcides ca alpinit ultilitar s-au sfarsit, insa mai are inca multi ani de trait.

Medicul lui Alcides a declarat ca orice cazatura de la etajul trei sau mai mult este soldata, cel mai adesea, cu moartea. Cat despre cei care cad de la etajul 10 sau mai mult, de obicei medicii nici nu ajung sa-i vada, pentru simplul motiv ca ajung direct la morga.

Fata in fata cu ursul, in propria casa

Richard Moyer, din Pennsylvania, s-a trezit, in 3 octombrie 2011, la fel ca in oricare alta dimineata, si a dat drumul cainelui sa-si faca plimbarea zilnica in padurile din apropiere. Cand s-a intors insa in casa, cainele, Brindy, i-a luat-o inainte, printre picioare, speriat. Un urs in toata firea il urmarea.

Fiara a daramat usa, urmarind catelul, atacandu-l pe Richard si trezindu-i sotia, pe Angela. Aceasta a incercat sa intervina, insa avea sa descopere curand ca nu e cea mai buna idee sa ai de-a face cu un urs brun. A fost momentul cand stalpul casei s-a vazut nevoit sa ia initiativa, atacandu-l pe urs. Insa bestia l-a muscat de cap, dupa care, brusc, s-a oprit si a iesit din casa. Dupa ce a stat pe veranda o vreme, a plecat la fel de neasteptat cum venise.

Pana seara, sotii erau deja inapoi acasa, chiar daca Richard avusese nevoie de 37 de copci numai la nivelul capului. In tot timpul atacului, baiatul lor de 10 ani dormise.

Singurul supravietuitor in urma prabusirii unui avion in Oceanul Indian

Bahia Bakari este singura supravietuitoare in urma prabusirii unui avion in Oceanul Indian. La varsta de 14 ani, frantuzoaica a vazut 152 de persoane murind in jurul ei.

Cosmarul a avut loc la 30 iunie 2009, cand, la 2 noaptea, un aparat Airbus A310 s-a prabusit in Oceanul Indian. Bahia Bakari a fost aruncata din avion si, desi nu avea o vesta de salvare si nici nu era o inotatoare buna, a reusit sa ramana la suprafata tinandu-se de o bucata din fuselajul aparatului.

Ulterior, adolescenta a povestit ca pentru o perioada de timp a auzit voci, care insa s-au stins, semn ca si altii supravietuisera prabusirii. A realizat ca era singura in viata abia dimineata. La orele 11, la noua ore dupa prabusirea avionului, a fost descoperita de un vas civil care cauta supravietuitori. Mama ei nu era in viata, insa, din fericire, tatal sau nu fusese la bord.

Avea pelvisul fracturat si multe alte rani, asa ca si-a petrecut la spital urmatoarele trei saptamani.

Prima persoana vindecata de SIDA

Timothy Brown, infectat cu HIV la inceputul anilor '90, a devenit celebru ca primul pacient care s-a vindecat de SIDA.

La momentul in care a fost infectat, un astfel de diagnostic era sinonim cu sentinta la moarte. Existau medicamente care puteau incetini evolutia bolii, insa niciunul nu o putea opri. Indata ce boala se instala, sfarsitul era iminent si, de obicei, nu foarte departe.

Cand Timothy a fost diagnosticat, in 1995, medicamentele deja puteau prelungi viata. Brown a raspuns bine la tratament, insa s-a imbolnavit in 2005 de leucemie. Chimioterapia a facut ca sistemul sau imunitar, deja greu incercat, sa cedeze, pacientul imbolnavindu-se de penumonie. Ulterior, medicii si-au dat seama ca inca o runda de chimioterapie l-ar fi ucis. A fost momentul cand dr. Gero Hutter a decis sa incerce ceva ce nimeni nu mai facuse.

A urmat un transplant de celule stem pentru a fi tratata leucemia. A fost insa ales un donator cu mutatia CCR5, o mutatie rara care face ca celulele sa fie rezistente la infectia cu HIV. Nu doar ca transplantul a fost un succes, insa l-a vindecat atat de leucemie, cat si de HIV.

Timothy Brown poate spune in prezent ca, la un moment dat, suferea de doua boli letale, de care, insa, a scapat. Nu mai ia medicamente din ziua procedurii. In ciuda acestei reusite, un astfel de tratament este mult prea scump pentru a putea fi folosit la scara larga. Timothy Brown va ramane insa in istorie ca prima persoana vindecata de HIV.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#supravietuiri miraculoase, #oameni supravietuit situatii limita, #prabusire avion ocean Indian supravietuitor , #incredibil