Unica in lume: femeia fara frica

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 14:16
4387 citiri
Unica in lume: femeia fara frica

Creierul unei femei care nu are absolut nicio temere este studiat in prezent de catre cercetatori, care spera ca vor reusi sa gaseasca un tratament pentru fobiile extreme si chiar pentru a trata soldatii traumatizati.

Femeia, despre care se crede ca e unica in lume, cunoscuta doar dupa initialele S.M., are 44 de ani si s-a aflat fata in fata cu moartea de mai multe ori, lipsa fricii expunand-o multor situatii potential periculoase. Mama a trei copii, femeia resimte toate celelalte emotii, cu exceptia fricii, relateaza Daily Telegraph.

A fost amenintata cu un cutit, cu un pistol la tampla si atacata in mai multe randuri. Totusi, a scapat din fiecare situatie neatinsa la nivel emotional de aceste experiente.

Originara din Iowa, SUA, femeia are creierul putin diferit de restul lumii, avand distrusa o parte din amygdala. Testele pe animale au aratat ca distrugerea acestei parti face ca si sentimentul de teama sa dispara.

Interesant este insa ca femeia cunoaste acest sentiment si stie ca in anumite situatii ar trebui sa se teama, mai ales ca in copilarie era ca toti ceilalti, simtind pe pielea ei frica. In viata de adult, insa, nu s-a mai intalnit niciodata cu acest sentiment.

Desi ar putea parea o binecuvantare, in realitate e vorba despre un blestem, pentru ca aceasta regiune din creier ne ajuta sa evitam situatiile, oamenii si obiectele care ne-ar putea face rau, asigurandu-ne astfel supravietuirea."Tocmai de aceea este remarcabil ca inca se afla in viata", remarca Justin Feinstein, cercetator la Universitatea Iowa, cel care o supune mai multor teste.

Femeia a fost pusa fata in fata cu serpi si paianjeni fiorosi, dusa intr-una dintre cele mai infricosatoare case bantuite si pusa sa urmareasca unele dintre cele mai ingrozitoare filme horror. Tot ea a completat mai multe chestionare, ce au trecut-o prin mai multe potentiale situatii, facandu-se apel la frica de moarte sau cea de a vorbi in public. Nimic nu i-a trezit vreun sentiment vecin macar cu teama, se mentioneaza intr-un raport aparut in jurnalul Current Biology.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#femeie fara frica, #amygdala distrusa frica, #femeie teama, #SM frica, #lipsa fricii, #creier frica , #incredibil
Comentarii