10 lucruri la care americanii exceleaza

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 18:27
10959 citiri
10 lucruri la care americanii exceleaza

Fiecare tara are specificul ei, dar cu siguranta exista lucruri la care anumite popoare se pot lauda ca stau mai bine.

Vorbind de acele lucruri care nu sunt mai bune in nicio alta parte decat in Statele Unite ale Americii, se cuvine sa amintim locurile unice de care aceasta tara dispune, precum si oamenii de aici. CNN a realizat un top al lucrurilor la care americanii exceleaza, comparativ cu alte popoare.

Saluturile exuberante

"Ahoy!", "Aloha!", "Hey!", "Hola!", "Howdy!", "Hiya!", "Ho there!", "Well, look who it is!", "What's happenin'?!", "'Sup!", "Yo!" sau "Hello!" sunt doar cateva dintre saluturile cu care te poate intampina un american.

Varietatea si entuziasmul din aceste formule de salut vin din caracterul prietenos pe care europenii il pot considera impovarator, dar care pe altii ii surprinde in mod placut.

Fie ca treci printr-un hotel, printr-un magazin din care vrei sa iti cumperi o pereche de pantofi sau vrei doar sa te plimbi, nu prea ai sanse sa scapi fara o asemenea intampinare vesela.

Excursiile

Avand in vedere ca se intinde pe atatia kilometri patrati, ca are sosele care o strabat dintr-un capat intr-altul si ca are in spate o istorie a evolutiei automobilului, SUA nu poate sa nu exceleze in materie de excursii, celebrele "road trips".

Fie ca vrei sa strabati Texas-ul, sa mergi prin Nebraska sau Indiana, cu siguranta ai ce admira intr-o drumetie de cateva zile cu masina.

Derby-urile

Chiar daca isi trage denumirea de la un oras englez, derby-ul este inca unul dintre lucrurile pe care americanii si le atribuie pe buna dreptate.

Asta deoarece inca din anii '50, Statele Unite organizeaza tot felul de concursuri, pornind de la cursele de cai si ajungand pana la intrecerile sportive cu masini din zilele noastre.

Berea

Am putea spune ca nemtii sunt cei mai buni in materie de bere, dar ceea ce ii diferentiaza pe americani de restul natiilor consumatoare de bere este calitatea si modul de imbuteliere.

In plus, Statele Unite este tara care are cel mai mare numar de fabrici de bere din lume.

Diversitatea

SUA este tara in care regasim cate ceva din aproape fiecare cultura a lumii, peisaje din cele mai diverse si o clima variata.

De la plajele ce se intind din Cape Cod pana in Kaanapali pana la Muntii Stancosi si Apalasi, de la paduri verzi pana la deserturi aride, Statele Unite are de toate.

Si daca tot vorbim despre diversitate, nu se poate sa nu mentionam si de cea etnica. In pofida politicii restrictive privind imigratia, Statele Unite este unul dintre cele mai neomogene popoare din punct de vedere etnic.

Canioanele

Multitudinea formatiunilor geologice face ca peisajele de pe teritoriul american sa includa forme de relief dintre cele mai diverse.

Vaile adanci si inguste, inconjurate de pereti inalti de stanca fac deliciul a milioane de turisti din intreaga lume.

Rezervatiile

Statele Unite se pot lauda ca au nu doar Yellowstone-ul, primul parc national din lume, ci si alte 400 de areale protejate.

In total, este vorba despre aproape 340.000 de kilometri patrati de zone protejate ce includ vulcani, ghetari, fiorduri, gheizere, platouri sau dune.

Bucataria

Universul gastronomic american este aproape la fel de divers ca restul culturilor care se intalnesc in aceasta tara.

Totusi, americanii au meritul de a fi reinventat bucatele specifice altor tari, dar si de a avea deserturi memorabile pentru papilele gustative, cum ar fi briosele.

Sporturile

Majoritatea tarilor au cate un sport national, dar americanii sustin ca au mai multe, cel putin trei sau patru.

Daca ar fi sa lase canadienilor hockey-ul, americanilor le mai raman trei sporturi specifice: baseball-ul, fotbalul american si baschetul.

Filmele

Nu este vorba doar despre serialele de succes in toata lumea sau de filmele de Oscar, ci si de meritul de a fi sursa unor filmulete virale pe Internet, precum cele cu Harlem Shake sau cu surorile Kardashian.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#americani obiceiuri embleme, #lucruri emblematice Statele Unite, #specific SUA , #inedit