10 mistere teribile ale lumii, care au ramas neelucidate

Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 22:09
38020 citiri
10 mistere teribile ale lumii, care au ramas neelucidate
Foto: flicksided

Misterele lumii sunt captivante pentru toate generatiile de oameni, care incearca sa le dezlege. Printre misterele nedescifrate se numara Triunghiul Bermudelor, calendarul mayas, Giulgiul din Torino sau monstrul din Loch Ness.

Tuturor ne plac misterele si intodeauna este placut sa citesti despre noi si captivante mistere. Incercand sa gasim o rezolvare a acestora este interesant sa aflam ca unele dintre ele nu sunt mistere sau exista anumite explicatii rationale despre acestea, informeaza Listverse.

Va prezentam mai jos o lista a 10 dintre cele mai cunoscute mistere si incercarile de a le explica.

Fata planetei Marte

Regiunea Cydonia de pe Marte a atras atentia datorita unui varf de munte din aceasta regiune, care pare ca seamana cu chipul unui om. Regiunea a fost pentru prima data fotografiata pe statia orbitala Viking 1, care a fost lansat in 1975. Mai multe imagini luate de Viking ne arata aspectul unei fete umane.

Oamenii de stiinta au respins aceasta imagine a fetei, ca fiind doar un truc al luminii si al umbrei. In 2003, cand agentia spatiala europeana a lansat Mars Express a fost posibila combinarea tehnologiei de inalta rezolutie a unei camere de fotografiat cu reprezentarea in forma 3D a "fetei de pe Marte".

Cea mai recenta imagine a acestei "fete" ar reduce la tacere chiar si pe cei mai credinciosi dintre credinciosi.

Pietrele Ica

Pietrele Ica sunt niste pietre care au fost gasite intr-o pestera din Peru. Pestera nu a fost niciodata descoperita. Pietrele au gravate pe ele niste barbati azteci care se luptau cu dinozaurii, care omoarau pesti, care faceau operatii pe cord deschis si alte lucruri care infatiseaza o civilizatie avansata.

Un fermier a fost arestat, cand a incercat sa vanda aceste pietre unor turisti, apoi el a spus ca le-a facut chiar el. Nu exista nicio dovada ca in acea zona ar fi trait o civilizatie, negasindu-se ruine, schelete sau alte urme.

Vasul Mary Celeste

Mary Celeste a fost un vas gasit plutind pe mare, fara echipaj. Povestirile despre nava prezinta diverse scenarii. Adevarul este foarte greu de patruns. Vasul care a descoperit nava May Celeste a vazut cum echipajul a plecat in graba. A remarcat ca de pe nava se auzeau zgomote ciudate. Capitanul a crezut probabil ca nava se scufunda si a plecat impreuna cu intreg echipajul.

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor este o zona din Oceanul Atlantic, unde multe nave si avioane s-au scufundat sau au disparut fara urma. O mare parte din aceste disparitii si scufundari nu sunt neobisnuite in aceasta zona. Povestea Triunghiului Bermudelor a fost amplificata de o intreaga isterie produsa de mass-media si de autorii care au publicat numeroase carti despre acest subiect.

Calendarul mayas

Singurul mister il reprezinta chiar civilizatia mayasa si cum a reusit ea sa realizeze acest calendar. Calendarul arata in felul urmator: 12.18.16.2.6, desi aceasta nu reprezinta o data din zilele noastre. Ultima cifra se schimba odata pe zi si cand ea ajunge la o anumita cifra se transforma in zero, iar numarul de alaturi incepe sa se modifice din unu in unu.

Calendarul se termina in 2012, cand oamenii cred ca va veni sfarsitul lumii.

Monstrul din Loch Ness

Monstrul din Loch Ness ar fi un pleziozaur, care ar fi ramas din perioada dinozaurilor. Au fost cateva dovezi, un sonar care ar fi vazut "ceva", fotografii ale acestuia, care ar sustine existenta monstrului din Loch Ness. Povestea monstrului dateaza de mai bine de 1.500 de ani.

Bigfoot

Bigfoot este o creatura preistorica, care seamana cu un animal. Este inalt, paros si cu labele mari. Ca si monstrul din Loch Ness, nu exista nicio dovada actuala a existentei acestuia. Niciun incident, niciun schelet, niciun artefact. Nimic cu exceptia a mai multor fotografii.

Giulgiul din Torino

Giulgiul din Torino se presupune ca a fost o panza, care l-a acoperit pe Iisus, dupa moarte. Fata lui Iisus s-ar fi imprimat miraculos pe aceasta panza. Pe ea au fost gasite urme de sange din grupa sanguina AB.

Sangele a fost gasit pe banda care era utilizata pentru strangerea tesaturii si nu pe giulgiul in sine. Sangele ar fi putut fi al oricui. Sangele vechi este de culoare neagra, iar urma de sange gasita pe panza este rosie. Analiza panzei a evidentiat doi pigmenti folositi in vopselele din secolul al XIV-lea.

Astrologia

Astrologia reprezinta practica de a examina stelele pentru a ne spune despre viitorul nostru. Oamenii nascuti intr-o anumita perioada a unei luni au anumite stele ca simboluri. In cazul in care anumite semne zodiacale ar putea fi precise, acestea ar fi doar niste coincidente.

Corpuri neinsufletite, care se conserva

Corpurile unor oameni care au murit si au fost "conservate fara imbalsamare sau alte mijloace artificiale". Cel mai faimos dintre acestea este cel al Sfintei Bernadette Soubirous, care a murit in 1879. Fata si mainile sale au fost date cu ceara. Ceara a fost folosita deoarece fata sa era slabita, in momentul cand a fost inmormantata.

Alte trupuri s-au pastrat intacte datorita faptului ca au fost ingropate intr-un sol alcalin, unde nu exista oxigen, bacterii sau viermi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#misterele lumii, #mistere neelucidate, #Triunghiul Bermudelor, #giulgiul din torino, #calendarul mayas , #inedit