14 locuri in care sa ne refugiem de Apocalipsa (Galerie foto)

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 12:24
8432 citiri
14 locuri in care sa ne refugiem de Apocalipsa (Galerie foto)
Foto: Robert Libetti / Business Insider

Fie ca luati in serios previziunile mayase legate de 21.12.2012, fie ca le considerati pure speculatii, trebuie sa recunoasteti ca intreaga valva creata este cel putin interesanta. Planuri de ultim moment, predictii contradictorii, emisiuni si filme pe acest subiect, toate ne-au invadat viata in ultimele luni.

In tot acest context, Business Insider a realizat un top al locurilor recomandate pentru zilele din timpul si dupa cataclismul anuntat. Mai in gluma, mai in serios, se pare ca destinatiile respective ar asigura protectia necesara, dar ar oferi si un trai decent dupa un asemenea eveniment fatidic.

Bugarach, Franta

Oraselul din sudul Frantei are doar 176 de locuitori, asa ca ar avea nevoie de ceva populatie suplimentara. Se spune ca acesta ar fi singurul lor de pe Pamant care ar supravietui Apocalipsei. Cum turismul e in dezvoltare, poate nu ar strica sa iti iei cativa prieteni si sa petreceti acolo cateva zile la sfarsit de decembrie.

Chiang Mai, Thailanda

Desi sud-estul Asiei s-a confruntat cu numeroase razboaie, masacre, trafic de droguri sau conflicte politice, Chiang Mai a supravietuit tuturor. Ba mai mult, orasul a ramas o oaza de liniste si de stabilitate. Asta ar putea constitui pentru unii o dovada a faptului ca Chiang Mai este pur si simplu indestructibil.

Insula Necker, Insulele Virgine Britanice

Insula a fost reconstruita in totalitate de proprietarul ei, miliardarul Richard Branson. Acesta si-a pierdut casa intr-un incediu, anul trecut, asa ca a ridicat totul de la zero in timp record, mai ales ca pe insula a avut loc si nunta fiicei sale. Cum si turistii au loc pe insula, e o optiune demna a de a fi luata in seama.

Tristan da Cunha, Sudul Atlanticului

Cea mai indepartata asezare locuita din lume, insula Tristan da Cunha are doar 271 de locuitori. E foarte putin posibil ca un cataclism sa se abata asupra comunitatii, asa ca arhipeleagul asteapta cat mai multi rezidenti.

Greenbrier Resort, West Virginia

Desi pare doar un complex luxos, Greenbrier ascunde sub pamant un buncar construit in 1958. Timp de 30 de ani nu s-a stiut nimic de el, insa in 1992 el a fost deschis si publicului larg. Multi spun ca, in caz de nevoie, buncarul ar putea fi refolosit.

Varsovia

Apartamentele de beton, la fel ca si buncarul de sub oras, sunt argumentele principale ale celor care cred ca Apocalipsa va trece mult mai usor in Varsovia.

Geneva

Geneva este cunoscuta pentru multe lucruri, in special pentru acceleratorul de particule si pentru studiile ce se realizeaza aici periodic. Centrul se afla la 100 de metri sub pamant, asa ca ar putea constitui salvarea in caz de cataclism.

Puncak Jaya, Indonezia

Regiunea muntoasa Puncak Jaya din Indonezia poate fi alegerea cea mai buna daca ne gandim si la zilele de dupa Apocalipsa. Cum cea mai mare mina de aur se afla aici, la fel ca si a treia cea mai mare mina de cupru din lume, multi cred ca ar putea supravietui si trai foarte bine in aceasta regiune.

Tierra del Fuego, Argentina

Localitatile sau insulele cele mai indepartate sunt printre primele din clasamentul destinatilor potrivite pentru Apocalipsa. La fel se intampla si cu Tierra del Fuego, un oras indepartat din sudul Americii de Sud.

Yukon Territory, Canada

Teritoriul cel mai indepartat din vestul Canadei, Yukon, ar putea prospera chiar si in conditii extreme, spun unii. Vanatoarea si minele de metale ar asigura o viata linistita refugiatilor din aceasta zona.

Mount Weather, Virginia

In lantul muntos Blue Ridge se afla astazi Mount Weather, o localitate ce adaposteste FEMA's National Emergency Coordinating Center. Un oras indepartat, la o altitudine mare, Mount Weather pare alegerea ideala in cazuri extreme. Se spune ca sub oras s-ar ascunde si un buncar functional, loc in care a fost adus fostul vice presedinte american Dick Cheney, in timpul atacurilor din 11 septembrie.

Site R, Pennsylvania

Complexul montan este localizat la 6 mile de Camp David, Pennsylvania, si a fost construit in anii '50. Se spune ca ar fi o baza pentru Air Force One si ar ascunde chiar un intreg oras subteran.

Sderot, Israel

In timpul recentului conflict cu Gaza, orasul Sderot din Israel a oprit cu succes rachetele inamice, indreptate asupra populatiei cu ajutorul sistemului "Domul de otel". Asadar, Apocalipsa nu va fi prea greu de infruntat aici.

Perth, Australia

Perth se afla pe coasta de vest a Australiei, fiind unul dintre cele mai indepartate orase din lume. Regiunea adaposteste si o importanta mina de diamante, turismul este in floare, asa ca nimeni nu crede ca repercursiunile Apocalipsei se vor simti si aici.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#buncare apocalipsa, #destinatii apocalipsa, #locuri lume sigure Apocalipsa, #destinatii sigure sfarsitul lumii, #sfarsitul lumii locuri sigure , #inedit