Ziare.com

Avatar 2, filmat la 11 kilometri sub apa

Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 10:38

   

Avatar 2, filmat la 11 kilometri sub apa
Regizorul James Cameron, cel care a realizat marele succes 3D Avatar, revine cu planuri la fel de revolutionare pentru partea a doua a filmului. Noutatea este data de locatia filmarilor: 11 kilometri in adancul oceanului.

Pana acum, doar doi oameni au atins cel mai adanc punct al oceanului. Cameron ar putea fi cel de-al treilea, informeaza CBS News.

Regizorul a comandat un submarin care poate cobori la foarte mare adancime. Actiunea celei de-a doua parti a filmului "Avatar" va avea loc tot pe planeta Pandora, insa in adancul apelor.

Echipamentele folosite vor fi unele de ultima generatie, care sa poata permite filmarea in 3D si sa reziste, in acelasi timp, presiunii foarte mari si conditiilor neprielnice de la acea adancime.

In 1960, Jacques Piccard si Don Walsh au reusit sa filmeze in astfel de conditii subacvatice, la 11 kilometri sub apa. De atunci, nimeni nu a mai atins o asemenea performanta extraordinara. Razele soarelui nu pot patrunde pana acolo, iar temperatura este foarte scazuta. Exista riscul ca in partile cavitare ale corpului uman sa se produca fenomenul imploziei.

Totusi, cei doi temerari din 1960 au gasit acolo animale marine care arata ca si la acea adancime exista oxigen.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3460 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Pandora" din filmul "Avatar" poate exista in Univers!

- “Fratele geaman al Terrei va fi descoperit anul acesta"... Uluitoarea afirmatie apartine profesorului Michel Mayon, seful catedrei de astronomie al Universitatii din Geneva... 12 locuri de pe Pămant care au inspirat Pandora, planeta din Avatar (FOTO):
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/07/video-avatar-special-edition-cu-opt.html

 

Articol de cacao preluat ca atare.

Bre, inainte sa preluati articole de kko din publicatii de kko, cateva notiuni elementare de cultura generala se impun:

- Singurul loc cunoscut pana acum cu adancimea de 11km este Groapa Marianelor.

- Pana cum doar 3 expediii au atins acel nivel. Google it ca nu sunt 2 cum zice articolul.

- Presiunea in apa creste cu aproximativ 1 ATM la fiecare 10 metri, de unde rezulta ca la adancimea de 11km este de aproximativ 1.5 tone pe cm patrat. Calcule in linii mari. E vreun organism uman care rezista la asemenea presiune?

 

nu e primul articol pseudostiintific marca Mirel Anghel

Ca idee, da, sint organisme care sa reziste la asemenea presiuni... au fost vazute de Picard. Corpul lor este compus 95% din apa, deci nu au probleme cu presiunea... Cit despre "Exista riscul ca in partile cavitare ale corpului uman sa se produca fenomenul imploziei.", asta e un cre.tinism. Oamenii nu ar supravietui nici la 200 m sub suprafata, ce sa mai vorbim de 11 km...

ce nu inteleg

de ce trebuie sa se bage cu camerele la 11 km adancime pentru un film procesat 95% pe calculator...eu cred ca e un bullshit de marketing, ca si cum mi ar spune ca Alien a fost filmat pe luna! probabil ca scenariul filmului o sa fie atat de pueril incat numai cei care cred ca o sa se filmeze in adancuri o sa cada pe spate cand or sa vada filmul...

Este

Bashinelu, prezul indistructibil, si Poc, molecula politica care rezista la toate presiunile politice. Poate si Carnatu Udrea, care sa isi faca un adapost din frunze.

135

Domnu Mirel,adaug la al 135-lea articol al dvs.faptul dovedit stiintific,ca in groapa Marianelor nu poti ajunge daca ai par pe(sau in) cap. Va rugam sa ne mai dati una cu Basescu.

 

oxigen la -11 km ?

Ca sa fiu elegant am sa comentez numai faptul ca s-a dovedit ca vietatile din strafunduri nu au de unde sa consume oxigen. In rest, despre realizarea filmului, nu ma intereseaza asemenea tip de productii cinematografice...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor