Avram Iancu a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii

Marti, 30 August 2016, ora 14:25
7708 citiri
Avram Iancu a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii
Foto: Facebook/Avram Iancu

Petroseneanul Avram Iancu a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii, doar in slip si casca, fara sa poarte costum de neopren, la capatul unui efort continuu de aproape 18 ore.

Perfomanta bibliotecarului din Petrosani s-a materializat la a patra incercare, dupa ce la incercarile anterioare din ultimii doi ani a fost nevoit sa abandoneze din cauza valurilor si conditiilor meteo care i-ar fi pus viata in pericol.

"In 7 august 2014 deveneam primul roman care a atacat apele inghetate ale Canalului Manecii, in mod oficial si dupa reguli, stabilind o premiera pentru Romania. (...) Ieri (luni - n.red.) s-a dat batalia finala! Am castigat!

Dupa 62 de km parcursi si aproape 18 ore de chin fizic, dar mai ales psihic, cum n-am mai trait niciodata, am rapus bestia (Canalul Manecii - n.red.). (...)

Dupa ce unicul drapel al Romaniei a arborat tot timpul pe catargul ambarcatiunii, ducandu-l in Franta, ma bucur sa revin in Romania, tara unde m-am nascut (la Petrosani), crescut, tara pe care n-o voi parasi niciodata, tara pentru care lupt, muncesc si pe care o voi construi cu umila mea contributie, alaturi de ceilalti romani.

Nu in ultimul rand, vreau sa-i multumesc lui Dumnezeu, care mi-a ingaduit izbanda. Traiasca Romania!", a scris Avram Iancu, marti, pe pagina sa de socializare.

Ultima incercare a inotatorului din Petrosani nu a fost lipsita de emotii, el fiind programat initial sa traverseze Canalul Manecii in luna iulie, iar apoi in prima jumatate a lunii august. Vremea nefavorabila, care nu a permis abordarea inot a Canalului, l-a obligat pe Iancu sa revina in tara. El s-a deplasat apoi, din nou, in Marea Britanie, in cursul zilei de sambata, pentru a putea sa inoate luni pe Canalul Manecii.

Sportivul a anuntat ca prin gestul sau doreste sa se implice si in campania de strangere de fonduri declansata la nivel national pentru achizitia operei lui Brancusi, "Cumintenia Pamantului".

"In acest an am inotat cate 11-12 ore continuu pentru diferite cauze umanitare, in sprijinul batranilor de la un azil de batrani din Petrosani sau al unei fetite cu mari probleme de sanatate din Bumbesti Jiu.

Acum vreau sa inot pentru un simbol national, pentru Constantin Brancusi si pentru opera sa 'Cumintenia Pamantului'. Ma bucura campania, o sustin din toata inima, pentru ca si ideea mea de a traversa Canalul Manecii este animata de un profund spirit patriotic", spunea, in luna iulie, Avram Iancu.

Avram Iancu s-a aflat la a patra incercare de a traversa inot Canalul Manecii, doar in slip si cu o casca pe cap, asa cum prevad normele de omologare ale Channel Swimming Association (CSA) - organizatia acreditata in domeniu.

El a mai incercat, in august si octombrie 2014 si apoi in august 2015, sa traverseze inot Canalul Manecii, fara costum de neopren, dar a esuat la cativa kilometri de malul francez, dupa ce organizatorii i-au cerut sa se opreasca din cursa pentru ca valurile si curentii marii i-ar fi pus viata in pericol.

Avram Iancu va reveni miercuri in tara, pe aeroportul din Timisoara.

De la prima traversare inot a Canalului Manecii, in anul 1875, doar 1.386 de persoane au reusit aceasta performanta singure, se mentioneaza marti pe site-ul organizatiei amintite.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#Avram Iancu inotat Canalul Manecii, #barbat Petrosani traversat Canalul Manecii, #roman traversat Canalul Manecii , #inedit