Azi trebuie sa zambesti! E Ziua mondiala a zambetului

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 09:09
26772 citiri
Azi trebuie sa zambesti! E Ziua mondiala a zambetului
Foto: Arhiva Hepta.ro

Vineri toata lumea trebuie sa fie fericita, pentru ca este Ziua mondiala a zambetului (World Smile Day).

Care este istoria acestei zile

In 1963, artistul american Harvey Ball a creat imaginea "fata zambitoare" (smiley face), care reprezinta un buton galben cu doua puncte si o paranteza "inchisa" pe care, in prezent, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-si exterioriza emotiile pozitive.

Harvey Ball a realizat aceasta imagine pornind de la premisa ca toti oamenii ar trebui sa acorde o zi dintr-un an pentru a zambi, a face gesturi frumoase si a-i face pe altii sa zambeasca, potrivit www.worldsmileday.com.

Preocupat de comercializarea excesiva a simbolului sau si de modul in care sensul original al acestuia risca sa se piarda in repetarea constanta de pe piata, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zambetului. El a ales prima zi de vineri a lunii octombrie, pentru a aniversa Ziua mondiala a zambetului, mai scrie sursa mentionata mai sus.

Ziua mondiala a zambetului a fost marcata pentru prima data in 1999, in orasul natal al lui Harvey Ball, Worcester. In acelasi an, Harvey Ball a fondat si World Smile Corporation, care avea sa fie sponsorul anual al evenimentului international.

Evenimentul a continuat sa fie aniversat si in anii urmatori, devenind cunoscut in intreaga lume. Fundatia Harvey Ball World Smile, creata dupa decesul lui Harvey Ball, in 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zambetului.

Imaginea creata de Harvey Ball a devenit, in decursul anilor, simbolul cel mai usor de recunoscut de pe planeta, pentru starile de fericire, bucurie si voie buna.

In numeroase orase din Europa, Asia, America de Nord si America de Sud, se organizeaza in fiecare an manifestari care includ spectacole cu clovni, picturi pe fata, prezentari de povesti, teatru de papusi, concursuri de baloane, manifestari care sa starneasca zambete etc.

Organizatorii incurajeaza, de asemenea, pe toata lumea sa faca fotografii sau video-uri de la evenimentele locale organizate cu ocazia Zilei mondiale a zambetului si sa le posteze pe retelele de socializare cu tag-ul World Smile Day.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Ziua mondiala a zambetului, #Zi Mondiala Zambet, #Harvey Ball inventat smiley face, #Harvey Ball zambet , #inedit