Calculele matematice ne spun ca Mos Craciun nu exista

Duminica, 26 Decembrie 2010, ora 20:58
3613 citiri
Calculele matematice ne spun ca Mos Craciun nu exista
vesti

Mos Craciun ar trebui sa care o cantitate impresionanta de cadouri, cu mult peste firava sa statura. Mosul este de laudat pentru munca lui.

Dupa ce, in decursul anului, decide care copil merita cadouri si care nu, Mosul pleaca la drum in noaptea de Ajun. Dar cu 6 miliarde de oameni, cu tot atatea dorinte, este destul de greu. Iata cateva statistici interesante care demonstreaza ca, din punct de vedere stiintific, existenta lui Mos Craciun este imposibila:

Cati copii primesc cadouri?

In lumea intreaga, exista aproximativ 2 miliarde de copii. Daca acceptam ca mosul bun nu este asteptat in familiile hinduse, islamice, iudaice sau ateiste, ramane un procent de 35 la suta copii ai caror parinti sunt crestini.

Acest lucru inseamna ca Mos Craciun trebuie sa viziteze 700 de milioane de case in Ajun. Presupunand ca o familie are, in medie, trei copii, Mosul trebuie sa se opreasca la 233 milioane de adrese, scrie VESTI

Distanta parcursa

Presupunand ca darurile sunt distribuite in mod egal intre gospodariile din lume, la o suprafata a Pamantului de 510 milioane km (pentru a simplifica aceste calcule, pamantul a fost privit ca un patrat si nu ca un glob), Mosul ar trebui sa opreasca la fiecare 1,47 km. In consecinta, Mos Craciun va trebui sa calatoreasca in total 342.510.000.km.

Viteza saniei

Daca presupunem ca mosul este suficient de inventiv si calatoreste de la Est la Vest, folosind astfel la maxim perioada noptii, el are la dispozitie in jur de 32 de ore pentru a distribui cadourile. Pentru a parcurge distanta impresionanta de 342.510.000 km, Mosul ar trebui sa se deplaseze cu o viteza de 10.703.437 km pe ora. Asta doar in cazul in care nu pierde vremea oprindu-se pe traseu pentru odihna.

Greutatea cadourilor

Presupunand ca fiecare cadou purtat de Mos cantareste 659 grame, in medie, greutatea totala a saniei ar depasi 461.300 tone. Prin comparatie, Boeing 747-8I poate transporta 237,5 tone incluzand aici pasagerii, bagajele si combustibilul.

Pretul cadourilor

Daca mosul cheltuie in medie 42.99 lire sterline pe o jucarie, el va trebui sa cheltuie in total 30.093.000.000 lire sterline pentru a-i multumni pe toti copii. In caz contrar, ar putea merge la inchisoare pentru exploatarea piticilor pusi sa faca marfa ilegala si fara licenta. Suma este egala cu PIB-ul din Costa Rica.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Mos Craciun, #Craciun sanie cadouri , #inedit