Candva, de Sarbatori, se ghicea in palma

Duminica, 26 Decembrie 2010, ora 19:40
8004 citiri
Candva, de Sarbatori, se ghicea in palma

Am apucat vremea de basm, cand, de Sarbatorile lui Decembrie (pe atunci, se scria cu "D" mare), nu straluceau in Capitala becurile aprinse anume de primar, dar misunau floraresele, alergand cu buchetele lor si cu un copil din flori in brate, parca extrase din tablourile lui Grigorescu.

Cele lipsite de capitalul necesar pentru fondul de marfa, respectivele flori, alergau numai cu copilul din flori si cu mana goala, ca sa-ti ghiceasca in palma, tot in stil impresionist.

Ghicitul in palma, predat la universitate

Ghicitul in palma era, in lumea noastra balcanizata, cea mai nevinovata forma a cersetoriei, pentru cine tinea copilul intr-o mana, dar n-avea flori de vanzare, in cealalta.

Bineinteles ca, in lumea europeana, traditia era altfel. In Evul Mediu, magii europeni stapaneau la perfectie tehnica chiromantiei si reusisera sa se strecoare cu arta profetiei lor in saloanele princiare, regale sau chiar imperiale.

In secolul al XVII-lea chiromantia ajunsese sa fie predata ca disciplina stiintifica in unele universitati din Europa. Dar n-a durat mult. Dupa un oarecare timp, prigoana impotriva stiintelor oculte, a aruncat-o in desuetudine.

A revenit abia in secolul al XIX-lea, nu datorita fortelor proprii, ci asociata cu succesul altor stiinte; ghicitul parea ceva tot atat de minunat ca masina cu aburi, becul electric, gramofonul sau telefonul.

Chiromantia a profitat din plin, ca sa se declare "stiinta", iar practicantul ei savant, alipit de branduri deja afirmate in lumea astrologiei, ca: muntele lui Mercur, linia Destinului, muntele Lunii, muntele Soarelui, muntele lui Saturn, al lui Venus, al lui Jupiter.

Ingemanarea cu astrologia i-a adus oarecare folos ghicitului in palma, impartindu-si cumva ratingul cu aceasta. Chiromantia incepe sa-si gaseasca o identitate ciudata si isi ridica rolul la rang de teorie.

Simbolurile tainice ale chiromantiei, numai pentru specialisti

Muntele lui Jupiter este protuberanta situata la baza degetului aratator. Daca este bine conturat si proeminent, el indica ambitie si capacitatea de a conduce. Daca nu, denota ca ambitiile sunt modeste.

Muntele lui Venus este amplasat la baza degetului mare. Aspectul proeminent indica importanta dragostei si a sexului pentru persoana respectiva.

Muntele lui Saturn se afla la baza degetului mijlociu. Bine conturat, arata spirit de organizare, slab marcat arata caracter dezordonat. Paienjenisul de linii de pe munte este un indiciu al melancoliei si al incapacitatii de a aprecia bucuriile vietii.

Muntele Soarelui este cel de la baza degetului inelar. Daca este de dimensiuni moderate, persoana este talentata, daca este proeminent, persoana este razbunatoare.

Muntele lui Mercur se afla la baza degetului mic. Daca este bine dezvoltat, persoana are capacitati intelectuale deosebite, dar si simt comercial.

Muntele Lunii este amplasat la baza palmei, in dreapta muntelui lui Venus. Proeminent si bine conturat, el indica aptitudini creatoare si extrasenzoriale. Daca nu este prea dezvoltat, persoana respectiva e cam visatoare.

Muntele mic al lui Marte se afla intre muntele lui Jupiter si cel al lui Venus. Indica apatia si indolenta.

Muntele mare al lui Marte este intre muntele lui Mercur si cel al Lunii. Protuberantele foarte bine conturate indica un spirit puternic, rabdator.

Internetul face orice

Nu stiu in ce masura chiromantia este o stiinta, dar este cert ca, pe tema ei, s-au scris biblioteci intregi. S-au cofirmat unele preziceri, nu s-au confirmat altele, se dau cosultatii in cabinete mai mult sau mai putin autorizate, se ghiceste la negru direct dela om la om, se dau consultatii in draci pe internet, daca te autentifici.

Nu contest nimic. Poate s-a descoperit o stiinta pe care n-o inteleg, poate ca la noi s-a balcanizat si internetul, ca sa le ia painea de la gura floraresele de altadata, cele fara flori, si doar cu un copil in brate, pentru ca, pana la urma, internetul poate face aproape orice.

Numai un copil din flori nu poate face Internetul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ghicit in palma, #tehnica ghicit palma, #interpretat ghicit palma , #inedit