Casa newyorkeza din filmul "Mic dejun la Tiffany", vanduta cu 7,4 milioane de dolari

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 17:49
3899 citiri
Casa newyorkeza din filmul "Mic dejun la Tiffany", vanduta cu 7,4 milioane de dolari
Foto: Hepta.ro

O casa newyorkeza, care a servit ca fundal pentru mai multe scene celebre din filmul clasic "Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany's" (1961), a fost vanduta cu suma de 7,4 milioane de dolari, informeaza site-ul revistei People.

Aceasta resedinta din cartierul newyorkez Upper East Side a fost locuinta personajului Holly Golightly interpretat de actrita Audrey Hepburn (foto) in filmul din 1961 si a servit ca fundal pentru scenele ei jucate alaturi de George Peppard, inclusiv pentru celebra scena a sarutului lor in ploaie.

Proprietarul cladirii ceruse initial, in mai 2014, suma de 10 milioane de dolari, dar, intrucat nu a gasit cumparator, a fost de acord sa reduca pretul de vanzare.

Casa este in prezent configurata ca duplex si are patru etaje, o sera, cinci semineuri, o veranda acoperita si o curte interioara de dimensiuni impresionante.

Bografii celebre: 19 ani de la disparitia lui Audrey Hepburn (Video)

De-a lungul anilor, resedinta a avut mai multi proprietari, iar unul dintre acestia a fost agentul de bursa al Marthei Stewart, Peter E. Bacanovic, care a ajuns insa la inchisoare in urma unui scandal financiar, in anul 2004.

Un timbru rar cu Audrey Hepburn va fi vandut la licitatie

Identitatea noului proprietar nu a fost dezvaluita. Potrivit agentiei imobiliare Peter Ashe, care s-a ocupat de aceasta tranzactie, fostul proprietar al casei a decis sa o scoata la vanzare deoarece era prea mica pentru nevoile sale.

Romanul "Mic dejun la Tiffany", de newyorkezul Truman Capote, este considerat un clasic al literaturii americane. Romanul prezinta prietenia dintre o "call-girl", Holly Golightly, si narator, un scriitor debutant. Femeie aparent foarte copilaroasa, dar in acelasi timp smechera si capricioasa, cu o inclinatie evidenta pentru barbati cu reputatie dubioasa, Holly Golightly isi invinge angoasele visand in fata vitrinelor magazinului de bijuterii Tiffany's din New York, la ora micului-dejun.

270.000 de lire sterline pentru rochiile lui Audrey Hepburn

In cinematografie, in 1961, personajul Holly Golightly a fost interpretat de Audrey Hepburn, intr-un film regizat de Blake Edwards. Acest film a castigat doua premii Oscar - la categoriile "cel mai bun cantec original" si "cea mai buna coloana sonora" - si a primit alte trei nominalizari - "cea mai buna actrita in rol principal" (Audrey Hepburn), "cel mai bun scenariu adaptat" si "cea mai buna scenografie".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#casa vandut licitatie Breakfast Tiffany, #casa film licitatie Audrey Hepburn , #inedit