Ce ne asteapta in 2013? Predictii din carti si filme SF surprinzator de "reale"

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 16:23
3306 citiri
Ce ne asteapta in 2013? Predictii din carti si filme SF surprinzator de "reale"

Ce ne asteapta in 2013? Romanele de stiinta si fictiune, show-urile Tv, revistele de benzi desenate si filmele dau cateva raspunsuri.

Publicatia online io9.com a intocmit o lista a predictiilor SF pentru 2013, unele surprinzator de "reale":

1. China va intra in "Era de aur a ascendentei" (The Fat Years, de Chan Koonchung). In acest roman din 2009, natiunile occidentale stagneaza in 2011, in urma unei crize economice, insa China se bucura de o perioada de mare prosperitate. Pana in 2013, populatia chineza se bucura de confort si satisfactii.

2. O a doua Mare Depresiune va declansa un val de crime in New York City (Rivers of Gold, de Adam Dunn). Romanul din 2010 al lui Dunn imagineaza un viitor economic in criza pentru SUA. In New York, rezultatele noii depresiuni sunt devastatoare - in 2013, marile restaurante, hoteluri si teatre sunt inchise, un cartier de cocioabe apare in Central Park si nivelul criminalitatii este in crestere.

3. Un revolutionar va fura super-arma SUA (Escape from LA). In continuarea peliculei Escape from New York, un membru al Sendero Luminoso din Peru pune mana pe o arma capabila sa distruga aparatele electronice ale lumii. Tot in 2013, un cutremur transforma o mare parte a Californiei intr-o insula.

4. Un atac nuclear ameninta Anglia (Spooks: Code 9). Acest serial incepe dupa ce un atac nuclear la Jocurile Olimpice din Londra din 2012 au transformat Londra intr-o zona distrusa, fortand guvernul sa se mute la Manchester. La aniversarea de un an a atacului, o noua bomba nucleara ameninta natiunea.

5. O echipa de cyborgi raspunde atacurilor teroriste cu bomba (009 RE:CYBORG). Terorismul este tema acestui film animat. Londra, Moscova, Berlin si New York sunt zguduite simultan de bombe, ceea ce forteaza echipa Cyborg 00 sa se reuneasca pentru a ancheta cauzele atacului.

6. O epidemie va depopula planeta (The Scarlet Plague, de Jack London). London a scris in 1912 despre Londra anului 2013, cand o pandemie loveste omenirea. Majoritatea celor infectati mor la o ora dupa ce au primele simptome.

7. Se nasc primii copii din urmatoarea etapa a dezvoltarii umane (Babylon Babies, de Maurice Dantec). Romanul lui Dantec imagineaza un 2013 cu cyborgi si probleme politice. Acum se nasc gemenii super-inteligenti care vor inlocui in cele din urma Homo sapiens.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#predictii 2013, #predictii SF 2013 , #inedit