Cea mai simpatica inchisoare din lume (Video)

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 22:50
6246 citiri
Cea mai simpatica inchisoare din lume (Video)
Foto: CNN

O mica insula care apartine Norvegiei este considerata cea mai draguta inchisoare din lume. Insula pare perfecta pentru o escapada romantica - paduri de pini, coaste stancoase, ferme rustice si vile private, din lemn. Numai ca locuitorii sunt detinuti, care ispasesc aici condamnari pentru difertite fapte.

Inchisoarea Bastoy este situata pe o insula cu suprafata putin mai mare de un kilometru patrat, din sudul Norvegiei. Nici prizonierii, nici gardienii nu poarta uniforme, iar detinutii au dreptul sa-si incuie singuri celulele, in fapt camere proprii, si sa umble oriunde vor pe insula, informeaza CNN.

"Desi nu pare, este o inchisoare", spune Luca, de 23 de ani, detinut la Bastoy. "In mintea ta esti arestat, esti prizonier".

Insula are 115 de prizonieri. Vara se face plaja pe malul marii si multi pescuiesc. Altii joaca tenis sau se relaxeaza la sauna.

Fiecare are o sarcina, un fel de serviciu pe insula. Fie ca este vorba despre ingrijirea animalelor, gradinarit sau ingrijirea caselor. Detinutii au acces la unelte, colaboreaza si fac diferite munci in echipa. Exista un program, pe care toata lumea il respecta. Pentru munca primesc bani, iar o parte din acesti bani detinutii trebuie sa-i plateasca administratiei pentru hrana.

Incidentele pe insula inchisoare sunt rare, desi cei mai multi dintre detinuti au fost condamnati pentru fapte grave, inclusiv omor si viol.

"Pare o tabara de vacanta, desi toti sunt infractori. Pentru detinutii de la Bastoy riscul de a recidiva este minim. Doar 16% dintre ei recidiveaza. Pedeapsa este gandita ca o reabilitare, inainte de a fi o pedeapsa", spune guvernatorul inchisorii, Arne Kvernvik Nilsen.

Desi aparent se poate pleca usor de pe insula, libertatea de care beneficiaza aici a facut ca nimeni sa nu fi incercat vreodata sa evadeze.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#inchisoare Norvegia, #inchisoare Bastoy Norvegia, #detinuti lux , #inedit