Ziare.com

Cel mai mare criminal in serie din lume a fost o femeie

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 00:23

   

Cel mai mare criminal in serie din lume a fost o femeie
Contesa maghiara Elisabeta Bathory a fost inclusa in Cartea Recordurilor ca fiind persoana care a comis cele mai multe crime in serie din istorie, in afara situatiilor de razboi.

Victimele erau fete de la tara

Faptul i-a uluit demult chiar si pe istorici. Tanara, frumoasa si obsedata de ideea ca trecerea anilor ii va rapi aceste calitati, contesa Elisabeta Bathory s-a lasat ispitita, auzind din gura unei tamaduitoare ca nu-ti pierzi niciodata tineretea, daca te imbaiezi saptamanal in sange de fecioara, scrie Factroom.

Este socant sa auzim astazi asemenea lucruri, dar sa nu uitam ca ne aflam la cumpana dintre secolele al XVI-lea si a XVII-lea.

Desi numarul victimelor nu a putut fi dovedit cu precizie, el variind intre un minimum de 30 si un maximum de 650, Cartea Recordurilor a consemnat-o ca atare.

Numarul de 80 victime pare cel mai verosimil, tinand seama numai de afirmatiile martorilor, intrucat, in Evul Mediu, familiile de conditie modesta se fereau sa prezinte plangeri, de teama represaliilor.

Cele mai multe victime erau fete de la tara, incapabile nu numai sa se apere, dar nici macar sa banuiasca ce le asteapta, atunci cand stapana punea ochii pe una din ele si se convingea ca este, intr-adevar, fecioara.

Pana sa fie judecata faptasa, au fost condamnati complicii

Se pare ca atat sotul contesei, cat si unele rude aveau informatii cu privire la cele ce se petrec. In orice caz, in anul 1610, faptul a ajuns la urechile casei imperiale habsburgice, iar imparatul i-a cerut personal contelui palatin al Ungariei, Gyorgy Thurzo, sa intreprinda o ancheta.

La 29 decembrie 1610, Thurzo, insotit de un detasament militar, a patruns in castelul contesei, gata s-o surprinda asupra faptului. Prezenta unor fete tinere, gazduite in castel, nu putea fi explicata altfel decat prin aceea ca ele erau destinate sa fie urmatoarele victime.

Nu s-au produs insa urmarile asteptate. Desi dovezile gasite la fata locului erau de netagaduit, iar servitorimea depunea marturie cu privire la crimele in cauza, contesa Elisabeta Bathory n-a ajuns niciodata sa fie judecata.

Initial, ea a fost consemnata la domiciliu, iar mai tarziu incarcerata in toata regula in subsolurile unui castel, proprietate a palatinului Thurzo. Acolo si-a petrecut tot restul vietii, atat cat ii mai ramasese de trait, vizitata de surorile ei si servita de personalul stilat pe care il avea la dispozitie. Noblesse oblige!

Procesul a inceput la 2 ianuarie, dar nu cu principala invinuita, ci cu complicii ei, toti dintre personalul aflat la dispozitia contesei. Au fost condamnate la moarte servitoarele Sentesh, Ilona Jo si Catherine Benitska, precum si valetul Jan Uyvaryu Fitsko.

Executiile au constat in torturi, pe care sunt convins ca nimanui din cei care citesc cele de fata nu i-ar face placere sa le citeasca. Ele pot fi gasite, totusi, in documentele istoriei, ajunse intre timp si pe unele pagini din Internet.

Procesul a ramas neterminat

In ce o priveste pe contesa insa, ea nu a fost judecata niciodata. Adunarea probelor, intocmirea dosarului, a rechizitoriului si toate celelalte se anuntau de lunga durata, iar ea nu mai avea mult de trait.

Femeia, etichetata ca fiind cea mai mare ucigasa a tututor timpurilor, a fost gasita moarta la 21 august 1614, in subsolurile castelului contelui Thurzo, acolo unde era detinuta. Dosarul a ramas inchis pentru totdeauna.

Ca si in cazul Dracula, povestea contesei maghiare Elisabeta Bathory a fost imortalizata in literatura si cinematografie, pentru delectarea publicului dornic sa vada pe generic cuvinte ispititoare, ca: horror, murder, sau macar thriller.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 22106 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
18 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

.

Contesa Elisabeta Bathory, face direct parte din mitul Dracula ... supliciul fecioarelor era dus la capat cu ajutorul asanumitei "fecioara de fie" care era o masinarie ucigasa, de forma unei armuri ghintuita in interior cu pumnale ascutite ... victima era practic imbracata in armura mmortii !

 

de ce?pentru ca avea imunitatea injteligentei mal plase!

:))))))))

 

Domnule Pitzigoi,

De care carte a recordurilor scrieti? Aia din link e ...nimic; Guiness nu inregistreaza asemenea recorduri (crime, violuri etc.). La cele mai multe crime ar trebui sa-i avem pe celebrii Stalin, Hitler si Mao.
- A propos, rusii au plecat din Ro acum 53 de ani, au trecut 21 de ani de la "rivaliutzie". Tot cu limba rusa?

 

Domnu Pitzighoi, vreau si eu in Cartea Book of the Records!

Dache draga de Erzebeth are un minim de 30 de victime, eu am sigure 42!
Si toti berbati!
Astept promovare!

Vrem dovezi

Pune 42 de obiecte in saramura!

aia a fost la 1610... dar acum in 2011... cati sunt ucisi?

prin "isteatza" inchiderea de spitale, alungarea "prezidentiala" a medicilor si preturile neverosimile ale medicamentelor "straine"... fabricile romanesti ce produceau excelente produse similare fiind "falimentate" de incompetentii "ungaro-guvernamentali"?

ASTAZI cand 4 miliarde de euro sunt sifonate pe deregl-ondole si trei carari pentru tocurile lui nutzi?

Au ungurii cu ce se lauda.

.

 

cel putin

ungaria are o existenta de 2000 de ani pe cind romania 1918!!

@Adi1

Ce vorbesti omule? 1918, te inseli, Romanica ta s-a nascut in 1990 odata cu mineriadele lu'tatuc Ilici!pe urma, de fino-ugrici ai auzit? Mai socoteste la Ungaria!

E bine ca mai aflam cite ceva despre vecinii nostri de la ...

vest. Prea nu mai au loc pe fotoliile din guvern ,culmea ...guvernul Romaniei!

 

da ca

romanii asa de mult au facut in 20+ ani de numai pot!!..adica ca tine..plimba ursul!!

 

sau

de ce este in stare o femeie pentru as pastra frumusetea si tineretea! In anumite cazuri, femeile pot fi mult mai crude decat barbatii. Bine,le trebuie si un dram de nebunie, dar, atunci cand este vorba de frumusetea, tineretea sau dragostea lor, femeiile le depasesc cu mult pe barbati in cruzime. De ce, nu prea stiu, probabil, pentru ca isi traiesc mult mai intens sentimentele. Pot trai pentru un singur lucru pe care il considera indispensabil pentru fericirea lor.

 

sau poate

asta ii cea mai buna explicatie!

Avea si alte metode de a-si pastra frumusetea

Bunaoara, de ce nu se ducea mai des la barbati?

Nimic nou

Din trecutul nostru de Alexandru Vlahuță
http://ro.wikisource.org/wiki/Din_trecutul_nostru:In_viforul_năvălirilor
Trec așa o sută de ani, și cand să zică și ei: Doamne, -ajută, iată că se prăvale din podișurile Asiei un nou puhoi de barbari asupra Europei. Nu-i o armată, nu-i un popor, e o lume nesfarșită de călăreți, de care și de gloate pe jos, ce-ntunecă zarea și zguduie pămantul — un fluviu de oameni ce curge mereu și crește mereu, — și nu mai isprăvește — e lumea cea sălbatică și ingrozitoare a hunilor. Ei inaintează, ca o năprasnică viitură de apă, vărsandu-se incoace peste intinsele șesuri dintre Ural și Volga. Spăimantați de apropierea lor, goții iși părăsesc așezările din valea Nistrului și de pe coastele mării: parte se năpustesc spre munți, aceștia in zorul fugii iși ingroapă la Pietroasa, in ținutul Buzăului, comoara sfantă, "Cloșca cu pui de aur" ce stă acum intre podoabele muzeului nostru, ceilalți se aruncă orbește inlăuntrul Impărăției Romane, in marea de popoare bătrane, care-i soarbe și-i amestecă in valurile ei.

Potopul hunilor, spărgandu-se de zăgazurile Carpaților, invăluie munții și curge inainte pe văile deschise, hoardele hămesite cutreieră Europa. Pe urma lor, sub rotitoarele stoluri de corbi, se văd campiile albite de oase. Falnica lume romană, izbită din toate părțile, incepe să se năruie. Peste infloritoarele ei cetăți trec randurile de barbari, impingandu-se unele pe altele intr-o goană amețitoare, invălmășind campul istoriei cu regatele și cu impărățiile lor, care se incheagă și se risipesc dintr-o zi in alta, spulberate ca de vraja unui descantec. Puterea, bogățiile, coroanele se vantură ca pleava, Roma iși topește statuile și odoarele pentru a depărta cu bulgări de aur și de argint pe visigoții lui Alarich grămădiți la porțile ei. In Campania jefuită, in fața cetăților dăramate, barbarii stau tolăniți la umbra platanilor și beau vin de Falerno turnat in cupe de aur de fiii și fiicele senatorilor romani".

Pe la inceputul veacului al cincilea, hoardele hunilor incărcate de prăzi, se strang din toate părțile, la glasul lui Atila, in campiile Panoniei, unde, găsind pășuni bogate pentru caii lor, intemeiază un regat puternic — groaza și urgia lumii, pană la moartea lui Atila, cand, intrand vrajba intre feciori lui, iarăși se desfac in cete și se-mprăștie pentru totdeauna.

 

Asa...

...si cu asta ce ai vrut sa spui legat de articol?Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor