Cele mai ciudate cladiri din lume (Galerie foto)

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 07:58
11471 citiri
Cele mai ciudate cladiri din lume (Galerie foto)

Arhitectura a fost intotdeauna un element care a uimit, incantat si chiar socat oamenii de pretutindeni, arhitectii incercand de fiecare data sa isi foloseasca la maxim imaginatia.

Uneori, de dragul aspectului, scopul constructiei in sine poate fi neglijat. Dar rezultatul este atat de interesant incat creatiile futuriste sunt apreciate si indragite de toata lumea. Iata cateva dintre cele mai interesante cladiri din lume, potrivit Interiorholic:

Piet Blom a avut o idee de a construi case in forma de cub in 1970. Primele dintre ele au fost facute in Helmond, iar cand cei din Rotterdam i-au propus sa construiasca si acolo asa ceva a venit cu acest concept.

"Cladirea dansatoare" este porecla acestei constructii din Praga, creata de arhitectul ceh Vlado Milunic, in colaborare cu Frank Gehry, un canadian foarte talentat. A fost terminata in 1996, luand locul uneia care fusese distrusa in timpul bombardamentului din 1945.

Casa OZN din Sanjhih, Taiwan, face de fapt parte dintr-un proiect esuat pentru o statiune. Si-a castigat numele din motive usor de observat, legate de aspectul sau inedit.

Biblioteca publica din Missouri, Statele Unite, este cu siguranta una dintre cele mai interesante cladiri din lume, toate cartile fiind reprezentative pentru Kansas, orasul unde este situata.

Palatul Ferdinand Cheval a fost construit in Hauterives, Franta, de catre o persoana care a vrut sa isi construiasca propriul mormant, dar nu a obtinut permisiune. Acum, palatul sau este cunoscut in toata lumea.

Cladirea in forma de spirala Hundertwasser din Darmstadt, Germania, a fost construita in 2000, fiind proiectul unui arhitect austriac, Friedensreich Hundertwasser. Are 105 apartamente, toate colorate.

Muzeul Guggenheim, din Spania, este construit astfel incat sa imite forma unei nave. Forma nu a fost stabilita clar dinainte, Frank Gehry gasind pe parcurs cea mai buna modalitate de a capta lumina.

Templul in care adeptii Baha'i isi tin adunarile, din Delhi, India, a fost construit in 1986, fiind deschis oamenilor de toate religiile.

Cunoscuta pentru colectia sa de obiecte ciudate si incredibile, franciza Ripley's Believe It or Not! detine si aceasta cladire din Ontario, Canada.

Inceputa si terminata in 2003, The Crooked House a fost inspirata din cartile de copii si operele artistilor polonezi.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#cladiri interesante, #cladiri frumoase, #cladiri inedite lume, #cladiri ciudate , #inedit