Cele mai dezgustatoare preparate culinare din lume (Galerie foto)

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 12:53
16077 citiri
Cele mai dezgustatoare preparate culinare din lume (Galerie foto)
Foto: delish

De-a lungul timpului, maestrii in arta culinara din intreaga lume s-au intrecut in a inventa preparate deosebite, cat mai gustoase, cat mai apetisante. Cateva insa depasesc imaginatia multor consumatori, precum si disponibilitatea lor de a le incerca.

Cu toate acestea, ele exista in diferite meniuri ale unor restaurante de pe mapamond sau pe mesele unor oameni, unii considerandu-le chiar delicatese, in ciuda ingredientelor folosite sau a felului in care arata, deloc apetisant.

Delish te informeaza asupra catorva dintre cele mai putin apetisante, chiar dezgustatoare preparate culinare din lume. Ai gusta vreunul dintre ele?

1. A-Ping

O specie de tarantula neagra, cunoscuta sub denumirea "a-ping", este o specialitate frecventa in Skuon, un mic sat din Cambodgia, situat la nord de capitala Phnom Penh. In aceasta zona rurala pot fi vazuti vanzatori de strada care comercializeaza gramezi intregi de paianjeni din aceasta specie, care ajung de marimea unei palme.

Acestia sunt crescuti in adaposturi facute special sub pamant, dupa care sunt prajiti cu zahar, usturoi, ierburi aromatice si sare pana cand picioarele lor devin crocante, iar trunchiurile ajung sa fie de un rosu inchis.

2. Oua milenare

Cand un ou se invecheste, cei mai multi oameni il arunca. Chinezii insa au facut din ouale vechi o delicatesa. Mai exact, in unele locuri din China oamenii acopera oua crude de rata, gaina sau prepelita cu un amestec facut din argila, cenusa, var nestins, sare si paie, dupa care le lasa la "macerat" timp de cateva saptamani sau chiar luni.

Galbenusurile ajung de un verde inchis si se inmoaie, iar albusurile se dezintegreaza intr-un jeleu transparent, de culoarea chihlimbarului.

Aceste oua, cunoscute sub denumirea de oua milenare, sunt servite apoi in cadrul unui preparat din orez, la care se adauga branza tofu sau carne de porc, ceapa verde si ghimbir, sau pur si simplu ca aliment independent pe un platou cu aperitive.

3. Pui de soareci si sobolani

In unele parti din Asia, pui abia nascuti de soareci si sobolani sunt mancati intregi, fie prajiti pana devin crocanti, fie preparati la gratar, asa cum arata Jerry Hopkins in cartea sa "Bucataria extrema". El i-a pregatit cu un sos traditional vietnamez, facut din ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, sos de peste si otet de orez.

4. Casu Marzu

Aceasta branza cu miros intepator este facuta din lapte de oaie si este disponibila doar pe piata neagra. Cei care prepara acest produs se folosesc de larve pentru ca branza sa ajunga la un anumit grad de fermentare, sa fie moale si cu un nivel mai ridicat de umiditate. In dialectul vorbit in Sardinia (locul in care se face branza cu pricina) "casu marzu" inseamna "branza stricata".

Unii consumatori sustin ca branza trebuie curatata de larve inainte de a fi ingerata, in timp ce altii o mananca cu tot cu acestea.

5. Cheeseburger la conserva

O firma germana comercializeaza cheeseburgeri la conserva, recomandandu-i ca gustare in special pentru cei care sunt in deplasare si nu pot gati. Acestia nu sunt insa facuti pentru a fi pregatiti la gratar, ci pot fi fierti in apa cu tot cu conserva.

6. Escamole

In Mexic, oualor de furnici negre li se spune "caviar de insecte". Timp de secole, acestea au fost adunate din cuiburile subterane ale furnicilor, apoi fierte si adaugate la supe-creme, la sos de rosii sau in guacamole ori tortilla. Cei care au gustat escamole spun ca sunt cremoase ca si branza cottage, avand aroma de unt si nuci.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#preparate culinare ciudate lume, #preparate culinare dezgustatoare lume, #mancaruri specifice popoare, #preparate ciudate popoare , #inedit