Cele mai luxoase iahturi din lume (Galerie foto)

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 16:27
11299 citiri
Cele mai luxoase iahturi din lume (Galerie foto)
Foto: Infoniac

In ciuda recesiunii si a crizei, care au fost resimtite in economia mondiala, iahtule de mare lux, destinate unei elite foarte restranse a celor avuti, au cunoscut in ultimul an cel putin acelasi succes ca si in cei precedenti.

Sunt considerate iahturi de mare lux ambarcatiunile care au cel putin 30 metri lungime si un pret de cateva sute de milioane de dolari, iar cele care au intrat in clasamentul realizat de Big Picture au apartinut aceluiasi proprietar in ultimele 12 luni.

Toate aceste ambarcatiuni sunt in proprietate privata, desi, daca ar fi fost inchiriate, proprietarul ar fi putut incasa zeci de mii de dolari pe saptamana, noteaza aceeasi sursa.

Mega-iahtul construit de compania olandeza Feadship masoara 77 metri lungime, a fost lansat anul trecut si ofera posibilitati de cazare, in conditii de lux, pentru 12 persoane. Are salon de frumusete, sala de masaj si un cinematograf in aer liber. Viteza maxima: 22 noduri (40 km/h).

Iahtul Serene, construit de compania italiana Fincantieri. Lungimea: 133 de metri. Permite cazarea a 24 persoane. Constructia a costat 330 de milioane de dolari. La bord are un elicopter, sala de cinema, sala de consiliu, un loc de joaca pentru copii. Echipajul, format din 52 persoane, are o zona compartimentata separat, pentru a nu interfera cu "clasa de sus". S-ar parea ca apartine unui rus.

Antares III are 30 m lungime, insa aspectul sau este modest, privit in perspectva. Constructia e insa eleganta si pretentioasa, avand in vedere folosirea fortei vantului, ca alternativa. A fost construit in Noua Zeelanda, in 2011.

Mega-iahtul Aurelia a primit numele modelului de masina Lancia Aurelia, prima masina cu sase cilindri in "V". Produs de compania olandeza Heesen Yachts, Aurelia poate gazdui opt persoane, in patru cabine luxoase.

Iahtul Numptia a fost construit anume pentru un bogat om de afaceri american, de origina italiana. Nu e de mirare ca in interior sunt nenumarate lucrari de arta, incluzand covoare de matase tibetana, mobilier de abanos, dar si o sauna din marmura neagra.

Mega-iahtul Satori ofera cazare pentru 10 persoane in 5 cabine de lux, nava fiind deservita de 10 persoane, plus capitanul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#iahturi luxoase poze, #cele mai scumpe iahturi, #iahturi lux imagini , #inedit