Cele mai mari 40 de constructii din lume (Galerie foto)

Sambata, 28 August 2010, ora 16:00
47096 citiri
Cele mai mari 40 de constructii din lume (Galerie foto)
foto: Linternaute

Intr-un clasament al celor mai mari 40 de constructii din lume, Palatul Parlamentului este abia pe locul 38. Clasamentul include toate tipurile de constructii, fie ca este vorba despre spatii comerciale, aeroporturi, fabrici, piete sau cladiri administrative.

Palatul Parlamentului se afla pe locul doi doar in clasamentul celor mai mari construcii civile cu scop administrativ, dupa Pantagon, cu o suprafata totala de 330.000 de metri patrati.

Topul integral a fost publicat de Linternaute.

Cea mai mare cladire din lume este terminalul numarul 3 al Aeroportului International din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Are o suprafata de 1,5 milioane de metri patrati si a fost inaugurat in 2008. Terminalul are forma de avion, are un kilometru lungime, 180 de porti de imbarcare, 2.600 de spatii de parcare acoperite, 15.000 de metri patrati de suprafete comerciale. Capacitatea anuala a acestui terminal este de 43 de milioane de pasageri.

Pe locul doi si trei se afla Central Word, un super centru comercial din Thailanda si piata de flori din Olanda, cu 1.024.000 si respectiv 990.000 de metri patrati. Pe locul patru este Aeroportul din Bejing cu o suprafata de 986.000 de metri patrati. Este mai mare decat oricare alt aeroport din Europa.

A fost inaugurat in februarie 2008, inaintea Jocurilor Olimpice din China, iar suprafata sa este echivalentul a 170 de terenuri de fotbal. Capacitatea aeroportului este de 76 de milioane de calatori pe an.

Pe locul cinci se afla Hotelul Venetian din Macao, China, un imens cazino, cu o suprafata de 980.000 de metri patrati, iar pe locul sase si sapte, Aeroportul din Madrid si Berjaya Times Square din Kuala Lumpur, cu 760.000 si respectiv 700.000 de metri patrati. Pe locul opt si noua se afla un cazino din Las Vegas si Pentagonul.

Pe locul zece este uzina K-25, din Oak Rodge, Tennessee, SUA, cu o suprafata de 609.000 metri patrati. Este locul unde au fost fabricate bombele atomice de la Hirosima si Nagasaki. Fabrica a fost inchisa in 1987, iar in 2008 o parte a constructiei a fost demolata.

Pe urmatoarele zece locuri se afla, in ordine: Uzina Fortelor Aeriene Americane, din Texas, Aeroportul din Hong Kong si Bangkok, Centul de logistica ATL din Hong Kong, Aeroportul din Mexico City si cel din Barcelona (foto), Centrul Universitar Washington din Seattle, SUA, singurul centru universitar din lume care intra in acest top, Centrul Renaissance din Detroit, SUA, Terminalul 1 al Aeroportului din Dubai si Aeroportul din Seoul, Coreea de Sud.

Coreea de Nord are si ea o cladire in top 40, suprafata acesteia fiind chiar mai mare decat Palatul Parlamentului din Bucuresti. Este vorba despre un hotel de 330 de metri inaltime, cu o suprafata totala de 360.000 de metri patrati. Lucrarile de constructie au inceput in 1987, iar la mijlocul lui 2008 acestea nu erau inca, oficial, finalizate. Hotelul ar urma sa aiba 3.000 de camere si sapte reastaurante.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#cele mai mari cladiri din lume, #Cara Poporului, #palatul parlamentului, #Pantagon , #inedit