Cele mai periculoase zece animale

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 13:30
7408 citiri
Cele mai periculoase zece animale
Livescience

Animalele reprezinta pentru multe persoane un sector fascinant al vietii, cu multe aspecte uimitoare si interesante. Ele pot fi insa si un dusman nedeclarat al oamenilor, unul foarte periculos, chiar letal.

Un top intocmit de livescience.com ne dezvaluie care sunt ocupantele primelor zece locuri in privinta amenintarii pe care o reprezinta pentru fiintele umane.

1. Viespea de mare

Este o meduza de marimea un bol pentru salata care poate avea pana la 60 de tentacule, de aproximativ 4 metri lungime. Fiecare are in jur de 5.000 de celule otravitoare care contin suficiente toxine cat sa ucida 60 de oameni.

2. Tantarul

Cei mai multi tantari nu provoaca decat mici inflamatii si mancarimi, insa acestia pot fi si purtatori si transmitatori ai unor paraziti care determina instalarea malariei sau chiar ai unor virusi, cum ar fi deja cunoscutul West Nile. Din aceasta cauza, tantarii sunt responsabili cu moartea a peste doua milioane de oameni anual.

3. Cobra asiatica

Desi nu este cel mai veninos sarpe, aceasta provoaca cel mai mare numar de decese din cele aproximativ 50.000 care se survin anual din cauza muscaturilor de serpi.

4. Marele rechin alb

Daca simt urme de sange in apa, rechinii din aceasta specie intra intr-o frenezie legata de mancare, muscand tot ce misca in jur, cu cei peste 3.000 de dinti.

5. Leul african

Aceasta felina este vanatorul aproape perfect, cu gheare ascutite, colti uriasi si o rapiditate fulgeratoare.

6. Crocodilul australian de apa sarata

Acesta sta ascuns, camuflat la nivelul apei, si, cand simte prada aproape, o inhata intr-o fractiune de secunda, tragand-o sub apa cu o putere greu de imaginat, pentru a o devora.

7. Elefantul

Aceste mamifere cantaresc peste sase tone in medie si ucid anual mai mult de 500 de persoane in intreaga lume.

8. Ursul polar

Este cel mai mare animal de prada de pe uscat si concureaza cu ursul brun pentru titlul de cel mai mare carnivor terestru.

9. Bivolul african

Cu o greutate de aproximativ 700 de kilograme acesta ataca zeci de oameni anual, pericolul fiind si mai mare daca este vorba de o turma care se indreapta catre directia ta.

10. Broasca sageata otravitoare

Aceasta secreta o neurotoxina pe spate, menita sa tina pradatorii departe. Substanta poate ucide insa 10 oameni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#animale periculoase, #animale mortale, #vietuitoare periculoase, #vietuitoare mortale , #inedit
Comentarii
Poza starpitorul
starpitorul
rank 5
boii guvernanti si oitele votante ca specii in simbioza perfecta!