Cele mai tari 10 beri din lume - au si 60% alcool (Galerie foto)

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 21:10
68751 citiri
Cele mai tari 10 beri din lume - au si 60% alcool (Galerie foto)
Foto: Toptenz.net

Daca te gandeai ca berea este o bautura foarte slab alcoolizata, ale carei arome nu sunt nici pe departe variate, e timpul sa afli cat de diverse sunt sortimentele acestei licori. In plus, exista companii care s-au intrecut in a concepe unele dintre cele mai tari beri din lume.

Iata cateva dintre cele mai tari beri din lume, din punct de vedere al procentului de alcool continut, conform Toptenz.net.

Hakusekikan, Japonia (Hurricane, 15% volum alcool)

Una dintre cele mari tari beri vine din Japonia, acolo unde Berea Hurricane a brandului Hakusekikan are 15% alcool. De culoare inchisa, berea are un gust dulceag, combinat cu note de scortisoara si aroma de pere.

The Bruery, Statele Unite ale Americii (Chocolate Rain, 19,5% volum alcool)

Cu o concentratie de aproape 20% alcool, berea Chocolate Rain este poate cea mai gustoasa bere din acest clasament. Cu un gust de ciocolata, berea mai are si note de lemn dulce si vanilie. Interesant este faptul ca, turnata in pahar, are o culoare maro inchis si un miros intens, insa, odata ce se limpezeste, bautura capata un parfum de stafide si vanilie.

Lijang Shengli Wine Co, China (Lijang Yinjiu, 20% volum alcool)

Una dintre cele mai vechi beri din lume, Lijang Yinjiu a fost prima data preparata acum 500 de ani, in timpul dinastiei Ming. Atunci cand o torni in pahar are culoarea chihlimbarului, lichidul fiind linistit, cu foarte putin acid. La inceput vei simti notele fructate si gustul dulce, pentru ca apoi sa persiste gustul amar. Berea este fabricata din cereale speciale, apa de zapada din muntii Yulong si o drojdie a carei reteta a ramas secreta pana astazi.

De Struise Brouwers, Belgia (Five Squared, 25% volum alcool)

Berea belgiana Five Squared a fost produsa de calugarii din manastiri timp de secole bune, fiind chiar si astazi in serii limitate. Are gust de caramel, inselator pentru ca nu pare atat de tare pe cat este intr-adevar.

Brew Dog, Scotia (Tactical Nuclear Penguin, 32% volum alcool)

Berea bruna scotiana Tactical Nuclear Penguin are note de cafea si sirop. In plus, fiind lasata in butoaie de whisky, ea a capatat si o aroma de afumat, cu note de fructe uscate.

Schorschbrau, Germania (Schorschbock, 43% volum alcool)

Cunoscuta in Germania ca Eisbock, aceasta bere are o tarie asemanatoare whisky-ului, iar gustul este apropiat coniacului. Cu o consistenta groasa, uleioasa, gustul puternic dulce amarui are note lemnoase, de malt si caramel.

Brew Dog, Scotia (End of History, 55% volum alcool)

Pretul unei sticle de End of History se ridica la 500 de lire sterline, ceea ce o face cea mai scumpa bere din lume. Fiecare sticla are un design unic, iar licoarea are note de martipan si stafide.

Schorschbrau, Germania (Schorschbock Finis Coronat Opus, 57% volum alcool)

Schorschbock Finis Coronat Opus este cu siguranta o bere puternica, taria ei insumand 57 de grade. Cu o consistenta groasa si note de malt si nuante dulci, berea este una dintre cele mai puternice bauturi de acest fel.

T'koelschip, Olanda (Start The Future, 60% volum alcool)

Cu 60% volum alcool, e de la sine inteles de ce berea Start The Future va fi o experienta pe care sa o povestesti prietentilor. Lichidul e vascos, cu note fructate si florale la final.

Brewmeister, Scotia (Armageddon, 65% volum alcool)

Compania Brewmeister a creat cea mai tare bere din lume, Armageddon, o bautura cu 65% volum alcool. Foarte puternica si amara, usor vascoasa, berea este surprinzator de usoara, iar gustul de alcool si taria nu se simt la fel de pregnant ca la alte bauturi de acest fel.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cele mai tari beri lume, #beri tari clasment, #top tarie beri, #beri puternic alcoolizate , #inedit