Cinci vehicule cum probabil n-ai mai vazut (Galerie foto)

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 07:02
5213 citiri
Cinci vehicule cum probabil n-ai mai vazut (Galerie foto)
Foto: Cracked

In filmele de actiune sau in unele jocuri video apar adesea vehicule care par de domeniul SF-ului, echipate cu lasere si cu nenumarate dispozitive de protectie. Mai interesant insa este faptul ca vehicule de acest gen exista si in realitate, e drept, pentru cei extrem de bogati, precum Roman Abramovici.

Cinci dintre acestea au fost scoase in evidenta de Cracked.

1. Cel mai mare iaht din lume

Omul de afaceri rus Roman Abramovici nu detine doar echipa de fotbal Chelsea, ci si cel mai mare iaht privat din lume, numit "Eclipse". Are nu mai putin de 170 de metri lungime, cam cat doua terenuri de fotbal, fiind prevazut cu un sistem de aparare cu proiectile, realizat de nemti. In plus, este dotat cu radar, ferestre blindate si lasere care pot distruge un aparat de fotografiat sau o camera video daca le detecteaza la o anumita distanta.

In cazul in care cineva reuseste totusi sa patrunda pe iaht, Abramovici se poate retrage intr-un mini-submarin, care se poate lasa la circa 48 de metri sub apa, protejandu-l de aproape orice. Iahtul l-a costat insa pe rus 1,2 miliarde de dolari!

2. Limuzina blindata

Armor Horse Vault XXL este o limuzina blindata care poate gazdui lejer 25 de persoane. Include si doua lucarne de iesire, in caz ca este atacata, iar la exterior seamana mai mult cu un tanc.

In plus, aceasta nu are numai un sistem defensiv, ci si unul ofensiv, din ea putandu-se trage cu arme de foc. Costa circa 150.000 de dolari, dar are un minus - nu poate opri decat gloantele.

Un alt vehicul insa poate rezista chiar si in fata unor lansatoare de rachete. Este vorba de Dartz Kombat T98 SUV, care are usi placate cu otel si ferestre groase de aproape 8 centimetri. Costa circa 200.000 de dolari.

3. Cea mai puternica barca cu motor

MY Ady Gil a fost cea mai puternica barca cu motor realizata vreodata. Era complet submersibila, putea merge cu pana la 91 de kilometri la ora, folosind motoarele de 540 de cai putere, si putea parcurge circa 5.600 de kilometri cu o singura alimentare, datorita rezervorului urias cu care era prevazuta.

Din pacate, acest vehicul ce putea gazdui opt pasageri a fost distrus in ianuarie 2010, dupa ce s-a ciocnit de o baleniera japoneza.

O alta barca de acest tip este insa in curs de construire. Un sponsor a oferit un milion de dolari pentru Ady Gil 2, astfel ca mai este nevoie de "doar" inca 1,5 milioane de dolari pentru ca una noua sa fie realizata.

4. Zepelinul The Bullet 580

Acesta este un zepelin realizat dintr-un kevlar de tip nou, de zece ori mai tare decat otelul atunci cand este vorba de rezistenta la un impact. Are forma unui glont si poate cara pana la 900 de kilograme de echipament sau 12 oameni inarmati. Acest dirijabil poate zbura cu circa 128 de kilometri la ora si poate fi inchiriat o luna de zile pentru 300.000 de dolari.

5. Submarinul urias

Phoenix 1000 este considerat un submarin, dar este mult mai mare decat majoritatea acestor ambarcatiuni: are o lungime de 64 de metri si o suprafata de circa 460 de metri patrati. Cat cel putin doua case de marime medie.

Impresionanta insa este mai ales rezistenta lui. Se poate scufunda la 600 de metri sub apa si are o rezerva de oxigen ce poate ajunge pana la 40 de zile. Nu a fost insa fotografiat pana in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#vehicule deosebite, #vehicule extraordinare, #cele mai deosebite vehicule, #cel mai scump iaht, #vehicule inedite, #vehicule SF , #inedit