Ciudatenii legate de propriul tau trup

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 18:06
4956 citiri
Ciudatenii legate de propriul tau trup

OK, poate ca ai avut 18, 25, 45 sau chiar 60 de ani sa te obisnuiesti cu propriul trup, asa ca ai putea spune la un moment dat ca-l cunosti ca-n palma. Dar ai putea baga mana in foc ca asa e?

Discovery Health a adunat 16 lucruri mai putin stiute sau la care nu te-ai gandit niciodata despre corpul uman.

Amprenta limbii Daca vrei sa-ti ascunzi identitatea, nu e o idee buna sa-ti lipesti limba de geam. Intocmai ca si amprentele degetelor, si cea a limbii este unica.

Cate oase? Un adult are mai putine oase decat un bebelus. Ne incepem viata cu 350 de oase, insa pentru ca ele tind sa fuzioneze pe masura ce crestem, ne trezim cu doar 206 la maturitate.

Memoria mirosurilor Chiar daca nasul nostru nu este la fel de sensibil ca cel al unui caine, isi poate "aminti" circa 50.000 de mirosuri diferite.

Bacterii Fiecare 2,5 centimetri patrati de piele contin circa 32 de milioane de bacterii. Din fericire, vasta majoritate e inofensiva.

Stranut Aerul dintr-un stranut calatoreste cu o viteza mai mare de 160 de kilometri pe ora, un motiv bun sa iti acoperi nasul si gura cand stranuti si sa te feresti cand vezi ca altcineva trece printr-un astfel de moment.

Saliva Probabil ca nu ai vrea sa inoti in propria saliva, insa daca ai vrea, ai putea. Intr-o viata de om, o persoana normala produce indeajuns de multa saliva cat sa umple doua piscine, respectiv 23.658 metri cubi.

Sforait Pana la 60 de ani, 60% dintre barbati si 40% dintre femei ajung sa sforaie. In timp ce un sforait moderat ajunge la 60 de decibeli, exista si persoane care sforaie cu o intensitate de 80 de decibeli. De mentionat e faptul ca de la 85 de decibeli in sus, zgomotele sunt considerate periculoase pentru urechile noastre.

Parul, cat de des, in functie de culoare? Culoarea parului determina si desimea sa. Astfel, blondele (evident, doar cele naturale) vor avea mai mult par. In mod normal, pe cap avem 100.000 de foliculi.

Blondele au insa 146.000 de foliculi, iar brunetele 110.000. Satenele sau satenii nu au decat 100.000 de foliculi, in timp ce persoanele roscate numai 86.000.

Unghiile si viteza lor de crestere Daca ai observat ca unghiile de la maini cresc mai repede decat cele de la picioare, e absolut normal. Unghiile expuse, de la degetele cel mai des folosite, cresc si mai repede. Ai observat, poate, ca si unghiile de la mana cu care scrii cresc mai repede, iar viteza de crestere cea mai mare este la degetele cele mai lungi.

Capul Nu e de mirare ca bebelusii nu-si pot tine capul singuri. La nastere, capul are un sfert din lungimea corpului. La maturitate, ajunge sa fie a opta parte din lungimea noastra totala.

Nevoia de somn Daca obisnuiesti sa spui ca ti-e somn de mori, afla ca acest lucru e adevarat, la propriu. Poti sa nu mananci timp de saptamani insa 11 zile fara somn este maximum posibil. Dupa aceasta perioada, vei dormi... vesnic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#ciudatenii corp uman, #lucruri neobisnuite corp uman , #inedit