Cladiri cu fatade 3D spectaculoase (Galerie foto)

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 13:28
13403 citiri

Traim intr-o lume in care simpla redare grafica a realitatii nu mai prezinta nicio doza de spectaculos, fiind tot mai adesea transpusa in imagini tridimensionale.

Si cum imaginile 3D sunt peste tot, devenind un fel de "a doua realitate" a lumii din jurul nostru, ele nu puteau lipsi nici din peisajul urban, de pe zidurile exterioare ale cladirilor.

Oddee prezinta o galerie cu cele mai uimitoare imagini tridimensionale de pe fatadele cladirilor din lume.

Pare o casa din care se revarsa o mare de baloane, insa e doar o iluzie optica. Lucrarea ii apartine artistului Ciaran Brennan.

Acest imobil pare strapuns de un pilon de un roz fluorescent. In realitate, este vorba despre o iluzie optica realizata cu mare maiestrie de Aakash Nihalani, un artist american din Brooklyn.

Blocul de mai jos pare jupuit de tapet. De fapt, aceasta cladire din Toronto este perfect intacta. Pictura aproape ca sfideaza realul.

Un imobil din Teheran, Capitala Iranului, se joaca cu mintile celor care il privesc dintr-un anumit unghi. Imaginea tridimensionala ilustreaza un cer cu nori si o pajiste pe care pare ca poti patrunde direct de pe trotuar.

La o prima vedere, aceasta cladire pare distrusa de un bombardament sau de un cutremur, dar totul este doar o iluzie optica, inclusiv femeia care se uita mirata la zidul spart. Artistul californian John Pugh este specializat in picturi murale 3D, iar operele sale pot fi vazute pe cladirile din intreaga lume, incepand din Hawaii si pana in Noua Zeelanda.

Peretii exteriori ai acestei cladiri au fost pictati de americanul Richard John Haas, al carui nume este legat de decorarea a numeroase sedii ale unor institutii publice din Statele Unite. Ce este cu adevarat spectaculos e faptul ca nu este tocmai recenta, ci a fost realizata inca din 1985.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#imagini 3D cladiri, #cladiri picturi tridimensionale, #pereti tridimensionali cladiri, #ziduri imagini 3D , #inedit