Constructii spectaculoase, create de un singur om (Galerie foto)

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 08:00
5081 citiri
Constructii spectaculoase, create de un singur om (Galerie foto)
Foto: Cracked

Omul a fost inzestrat cu o putere creatoare de neimaginat, iar pasiunea intr-un anume domeniu a dus la proiectarea si construirea unor obiecte de-a dreptul incredibile.

Iata 5 constructii spectaculoase, despre care nu ai fi crezut ca sunt create de o singura persoana, conform Craked.

O sosea montana

Pana la un moment dat, Dashrath Manji a dus o viata linistita in regiunea Gehour, in India, alaturi de familia sa. Atunci cand sotia sa a cazut de pe un deal si s-a ranit, cel mai apropiat spital fiind la circa 70 de km departare, a realizat cat de izolati traiau.

Din dorinta de a-si proteja familia, barbatul a inceput sa construiasca singur, folosindu-se doar de un ciocan, un pasaj care sa faca legatura intre satul sau de munte si cel mai apropiat oras, Wazirgani, reducand distanta de la 72 km la doar 6,4 km.

Construirea pasajului lung de aproximativ 109 metri a durat nici mai mult, nici mai putin decat 22 de ani, barbatul lovind in stanca imensa, folosindu-se doar de uneltele sale modeste.

Cu toate astea, visul barbatului de a-si vedea drumul asfaltat nu va prinde contur prea curand deorece autoritatile au refuzat sa il sprijine in demersul sau.

O armata de roboti

Wu Yulu este un fermier chinez care traieste intr-un satuc nu departe de capitala Beijing. In afara activitatilor specifice si oarecum monotone, chinezul are o indeletnicire cel putin neobisnuita: construieste roboti.

Unul chiar il cara intr-o ricsa atunci cand omul are nevoie sa se deplaseze si nu simte nevoia sa mearga pe jos.

Wu a incercat sa inventeze o masinarie de acest fel inca de cand avea 11 ani, dar si-a abandonat pasiunea dupa ce parintii nu l-au mai putut sustine in scoala. Ani mai tarziu, Wu s-a angajat intr-o fabrica, acolo unde si-a dat seama ca adevarata sa menire este inventia diferitelor masinarii.

In urmatorii 26 de ani, Wu a creat 25 de roboti cu diferite "aptitudini", cum ar fi sa aprinda tigari sau sa serveasca ceai.

Cu toate astea, inventatorul nu a fost scutit de evenimente neplacute: unul dintre roboti a luat foc, incendiind intreaga casa. Un altul a avut o baterie care a explodat, bratele lui Wu fiind cuprinse de flacari. Ei bine, se pare ca niciun eveniment de acest fel nu a putut pune capat pasiunii chinezului pentru roboti.

Dupa ce a vandut un robot Academiei Chineze de Stiinte, i s-a oferit un loc de munca in cadrul departamentului de Stiinta la China Central Television si a fost invitat sa isi prezinte inventiile la Expozitia din Shanghai 2011.

O lume in miniatura

Joseph Zoettl a emigrat in Statele Unite ale Americii din Germania. Stabilit in Alabama, barbatul colectiona regulat obiecte si materiale cum ar fi animale din plastic sau pompe ale vaselor de toaleta, pe care le combina cu pietre, creand piese noi, impresionante.

Rezultau sculpturi reprezentand locuri sau constructii reale pe care le vizitase la un moment dat, cum ar fi Piata Sf. Petru sau Ierusalimul. Se pare ca Zoettl nu s-a putut multumi cu amintirile ce incepeau sa paleasca sau cu pozele ingalbenite de timp.

Barbatul a transformat 4 hectare de teren intr-un micro univers, unde a realizat 125 de sculpturi incredibile din materiale neconventionale.

O padure in forma de chitara

Argentinianul Pedro Martin Ureta a fost un revolutionar boem, care a incercat sa lase ceva semnificativ in urma sa. Ei bine, dupa ce s-a casatorit cu Graciela Yraizos, cei doi s-au stabilit la o ferma.

Intr-o zi, pe cand femeia zbura deasupra proprietatii lor, i-a venit o idee nebuneasca: sa proiecteze padurea din apropiere in forma de chitara, instrumentul sau preferat.

Desi Ureta a agreat ideea, acesta nu credea ca sotia sa isi doreste cu adevarat punerea in aplicare a unui astfel de plan.

Dupa ce femeia a suferit un anevrism cerebral, barbatul a hotarat sa planteze mai mult de 7.000 de copaci, in forma unei chitare. Ureta a apelat la ajutorul rudelor, s-au aliniat la distanta de 3 metri si au plantat cate un copac, repetand procesul de aproape 2.000 de ori. S-au folosit chiparosi pentru a da forma gaurii si corpulului instrumentului muzicale si eucalipt pentru corzi.

O intreaga jungla

Cand Jadav "Molai" Payeng avea 16 ani a dat peste un cuib de serpi morti. Acestia murisera din cauza expunerii la soare, asa ca baiatul le-a cerut autoritatilor indiene sa planteze copaci pe acel banc de nisip. Oficialitatile nu s-au grabit sa initieze niciun proiect in acest sens.

Asadar, baiatul s-a hotarat sa demareze procedurile: s-a mutat pe bancul de nisip, acolo unde a plantat el insusi o multime de copaci diferiti.

Dupa 30 de ani, padurea lui Molai este probabil cea mai mare de-a lungul unui fluviu, adapostind mii de copaci, dar si animale cum ar fi maimute, elefanti, cerbi, tigri sau rinoceri.

Asadar, in doar trei decenii, se poate spune ca Payeng a creat de la 0 un intreg ecosistem.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#constructii o singura persoana, #constructii spectaculoase create om, #roboti functii, #constructii miniatura poze , #inedit