Constructiile incredibile ale Dubaiului (Galerie foto)

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 17:59
7475 citiri
Constructiile incredibile ale Dubaiului (Galerie foto)

Ce obtii cand iei in calcul profituri frumoase din vanzarea de petrol si o economie bine dezvoltata? Printre altele, planuri marete, fara egal, in ceea ce priveste constructiile. In ultimii ani, Dubaiul si-a capatat renumele de mare si inventiv constructor, fiecare proiect fiind mai mare si mai grandios decat precedentul.

E de ajuns sa pomenesti de Burj Al Arab - cea mai inalta structura de pe planeta - sau de insulele artificiale pentru a intelege cu cine ai de-a face.

Proiect cu proiect finalizat, Dubaiul nu se culca pe laurii sai de otel, ci continua sa investeasca sume colosale in constructii inca si mai luxoase. In Dubai se da lupta pentru cele mai mari, scumpe si inventive constructii ale viitorului. Iata doar cateva dintre ele, conform Askmen:

Dubai Sports City

Chiar daca Dubaiul nu este in mod traditional vreun mare nume in lumea sportului, va deveni cand Dubai Sports City va fi terminat. Data initiala pentru finalizare era 2016, insa pana si acest proiect a avut de suferit de pe urma crizei.

Complexul va avea un stadion cu 60.000 de locuri, terenuri de cricket, o arena cu 10.000 de locuri acoperita, un stadion de 5.000 de locuri de hochei si un teren de golf gandit de celebrul Ernie Els. Pretul estimat la inceputuri a fost de 4 miliarde de dolari, insa nu se stie cu cat va urca.

Proiectul a demarat inca din 2003 si se intinde pe 4,6 milioane de metri patrati, incluzand si mii de apartamente, deja date in folosinta.

Dubailand

Demarat in 2003, proiectul nu este inca terminat, fiind pentru o vreme oprit din cauza recesiunii. Pentru ca este unul foarte amplu, cuprinzand pe langa cel mai mare parc tematic de distractii de pe planeta si zone locuibile, inclusiv scoli, va deveni probabil un oras in sine, cu un ritm al sau de viata. Mai devreme de 2020 nu poate fi terminat si chiar odata finalizat, va fi extins.

Se estimeaza ca e nevoie de 70 de miliarde de dolari pentru constructia sa. Dubailand va cuprinde 7 parcuri tematice, 45 de megaproiecte si 200 subproiecte, inclusiv un parc acoperit cu zapada artificiala, in valoare de un miliard de dolari.

Se prefigureaza ca Dubailand va fi de doua ori mai mare decat Disney World.

Aeroportul international Al Maktoum

Noul aeroport international Al Maktoum, care va dispune de 5 piste paralele (initial erau 6), despartite de cate 800 de metri, si in ale carui hangare se vor gasi inclusiv aparate de tip Airbus A380, va fi gata si complet operational in 2017, desi data ar putea fi amanata pana in 2022, tot din cauza crizei mondiale. A fost insa deja dat in folosinta partial, din 2010.

La final, constructorii promit 100.000 de locuri de parcare si 120 pana la 160 de milioane de pasageri multumiti pe an.

Falconcity of Wonders

Nu ar fi frumos sa vezi toate minunile antice si moderne la un loc? Exact asta se va intampla cand Falconcity of Wonders, parte a Dubailand, va fi gata, in 2017. Aici vor poutea fi admirate replici ale celor 7 minuni ale lumii, cum ar fi Gradinile suspendate ale Babilonului, Turnul din Pisa, Turnul Eiffel, Piramidele din Egipt.

Si pentru ca pana si locuitorii Dubaiului cred ca Turnul Eiffel e un pic plictisitor, varianta din Dubailand va fi mai mare, incastrata in sticla si transformata intr-un hotel de lux.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#proiecte constructii Dubai, #Dubai constructii poze, #Dubai Sports City, #Dubailand poze, #replici minuni lume Dubai, #cel mai mare aeroport , #inedit