Copii geniali (Galerie foto)

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 12:17
4471 citiri
Copii geniali (Galerie foto)

Unii copii se nasc cu un IQ foarte ridicat, iesind in evidenta prin reusite pe care le au la varste fragede, mult mai devreme decat media (termina studiile universitare la varsta la care altii abia incep scoala), sau prin performante la care putini au mai ajuns ori pe care nu le-a mai atins nimeni.

Oddee a intocmit o lista cu astfel de copii, incluzand-o in aceasta si pe Cleopatra Stratan.

1. Kim Ung-Yong - are cel mai mare IQ din lume

Acest geniu coreean a fost adus pe lume in 1962 si este recunoscut de Cartea Recordurilor drept persoana cu cel mai mare IQ din lume - peste 210. Pana la varsta de patru ani era capabil sa citeasca in japoneza, coreeana, germana si engleza. La varsta de cinci ani rezolva probleme de calcul integral si diferential, iar mai tarziu a demonstrat la o televiziune ca poate vorbi in chineza, spaniola, germana, japoneza, coreeana, vietnameza si tagalog.

La varsta de 7 ani a fost invitat in America de catre NASA, iar studiile universitare le-a terminat inainte sa implineasca 15 ani, cu tot cu doctorat. In 1974, in timpul studiilor universitare a inceput sa lucreze pentru NASA si si-a continuat munca pana la intoarcerea sa in Coreea, in 1978, unde a decis sa treaca de la fizica la inginerie civila.

2. Gregory Smith - nominalizat la premiul Nobel pentru Pace la 12 ani

Nascut in 1990, Gregory Smith era capabil sa citeasca la varsta de doi ani si a intrat la universitate la 10 ani. Cand nu studia obisnuia (si mai obisnuieste) sa calatoreasca in jurul globului ca activist pentru drepturile copiilor si pentru pace. S-a intalnit cu Bill Clinton si Mihail Gorbaciov si a vorbit la o conferinta a Natiunilor Unite. Pentru eforturile sale umanitare, Smith a fost nominalizat de patru ori la premiul Nobel pentru Pace, prima fiind de pe cand avea 12 ani.

3. Akrit Jaswal - a tratat o problema medicala la sapte ani

Akrit Jaswal este un tanar indian al carui IQ este de 146, fiind considerat cea mai inteligenta persoana din India (o tara cu peste un miliard de oameni), dintre cele de varsta lui. Akrit a iesit in evidenta dupa ce, in anul 2000, a realizat prima procedura medicala, la doar sapte ani. O fetita de opt ani, care nu avea bani de medic, isi arsese mana, iar in urma acestui incident degetele ei ramasesera inchise strans, imobile, si nu se mai deschideau. Akrit insa, fara sa aiba experienta in chirurgie, a reusit sa-i deschida pumnul, iar in prezent fetita isi poate folosi degetele.

Akrit s-a concentrat ulterior pe studierea medicinei, iar la varsta de 12 ani a anuntat ca este pe punctul de a descoperi un tratament pentru cancer.

4. Cleopatra Stratan - detine mai multe recorduri

Cleopatra s-a nascut in anul 2002, la Chisinau, Moldova, si este fiica interpretului Pavel Stratan. Prin albumul ei din 2006, "La varsta de trei ani", ea a devenit cea mai tanara persoana care a avut succes comercial ca si cantareata. Mai mult, Cleopatra detine recordul pentru cel mai tanar artist care a cantat live timp de doua ore in fata unui public numeros, pentru cel mai bine platit tanar artist, cel mai tanar artist care a primit un premiu MTV si cel mai tanar artist care a avut o melodie pe locul 1 in topurile romanesti - "Ghita".

5. Aelita Andre - la doi ani si-a expus picturile intr-o galerie faimoasa

Nascuta in ianuarie 2007, Aelita Andre s-a remarcat in pictura inca dinainte sa implineasca doi ani, iar cand a atins aceasta varsta a avut parte chiar de o expozitie cu lucrarile ei, in Galeria Brunswick Street din Melbourne, Australia.

Interesant este faptul ca directorul galeriei a vazut lucrarile ei abstracte, aratate de un fotograf care o reprezenta pe fetita, fara sa stie de cine sunt realizate, si i-au placut mult. A decis sa le expuna, le-a facut reclama in invitatii, si abia apoi a aflat ca artistul care le realizase avea doar doi ani. A fost socat si jenat atunci, dar a decis sa mearga mai departe cu expozitia.

6. Saul Aaron Kripke - invitat sa candideze pentru un post de profesor la Harvard cand inca era in liceu

Saul Aaron Kripke, fiul unui rabin, s-a nascut in New York si a crescut in Omaha. S-a remarcat in matematica si filosofie inca din clasele primare, iar cand era la liceu a primit invitatia de a candida pentru un post de profesor la Harvard. El a refuzat, insa, scriindu-le ca raspuns: "Mama mea a spus ca ar trebui sa termin liceul intai si sa merg la facultate apoi". In plus, Kripke a primit premiul Schock, echivalentul din filosofie al premiului Nobel.

7. Michael Kevin Kearney - a terminat facultatea la 10 ani, intrand astfel in Cartea Recordurilor

Michael Kearney, nascut in 1984, a devenit cunoscut ca fiind cel mai tanar absolvent de studii universitare, la varsta de 10 ani, performanta cu care a intrat in Cartea Recordurilor. In 2008 el a castigat un milion de dolari in cadrul emisiunii "Vrei sa fii milionar?". A spus primele cuvinte la varsta de patru luni, la sase luni i-a spus pediatrului sau ca are o infectie la urechea stanga, iar la varsta de zece luni a invatat sa citeasca.

8. Willie Mosconi - juca pocket biliards profesionist la varsta de 6 ani

Willie Mosconi a jucat pocket biliards (un tip de biliard) la profesionisti. In 1919, la doar sase ani, a jucat un meci cu campionul mondial de atunci la acest joc, Ralph Greenleaf, si, desi nu a castigat meciul, a reusit prin aceasta competitie sa isi inceapa cariera. In 1941 a castigat campionatul mondial si a ramas neinvins pentru inca 15 ani. S-a nascut in 1913 si a murit in 1993.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#copii geniali, #copii geniu, #copii foarte inteligenti, #copii IQ mare , #inedit
Comentarii