Copii sau supereroi? Nu au tinut cont de varsta si au dat dovada curaj in situatii limita

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 15:07
10019 citiri
Copii sau supereroi? Nu au tinut cont de varsta si au dat dovada curaj in situatii limita

Cu totii am auzit despre eroi celebri care au intrat in istorie gratie actelor de curaj de care au dat dovada. Totusi, astfel de eroi s-ar putea afla chiar printre noi, doar ca nu li s-a ivit ocazia sa-si demonstreze vitejia.

De multe ori, cei care dau dovada de acte de curaj in situatii limita nici macar nu au atins varsta majoratului, iar in continuare va prezentam cazurile unor astfel de copii care, potrivit Listverse, au actionat asa cum rareori chiar si un adult reuseste sa reactioneze.

Un copil de 12 ani din Nepal a salvat un bebelus de doi ani, o fetita, care a cazut intr-un defileu, in anul 2008. Dupa 24 de ore in care salvatorii incercasera sa strecoare diverse dispozitive prin crapatura stramta prin care micuta fetita cazuse, Kamal Nepali, un baiat de doar 12 ani, a intrat si a salvat-o.

Educa-ti copilul sa ajunga miliardar

Titus, un baietel de doar sapte ani din Statele Unite a fugit cu picioarele goale prin zapada, in plina iarna, imbracat doar in pijamale, pentru a-si salva familia.

Titus si surorile sale se aflau in masina condusa de mama lor, cand aceasta a fost implicata intr-un accident. Copii erau imbracati de culcare si urcati in masina cu care mergeau spre casa.

In urma impactului, cand si-a vazut mama inconstienta si aruncata in zapada, n-a ezitat nicio clipa sa alerge prin frig dupa ajutor. Astfel, Titus a alergat descult prin omatul inghetat pana la cea mai apropiata ferma, acolo unde a cerut ajutor.

O fetita de sase ani i-a aplicat manevra Heimlich colegei inecate cu mar

Foarte multi oameni mor anual prin sufocare cu alimente. Doua colege de scoala de sase ani din Sacramento mancau mere in pauza de masa, cand una dintre ele, Aniyah Rigmaiden, s-a inecat cu o bucata din fruct si a inceput sa se sufoce.

Atunci, Beanie, colega ei, a apucat-o din spate si a strans-o cu putere in zona pieptului, pana cand Aniyah a eliberat bucata de mar care ii blocase traheea. Practic, ceea ce Benie a facut a fost sa aplice celebra metoda de prim-ajutor Heimlich, pe care se pare ca o vazuse la televizor, la unul dintre programele Disney.

Lectie de curaj: vedete care au dat feminitatea si sanii, pentru viata (Galerie foto)

Un alt copil care a dat dovada de eroism este Jeremy Wuitschick care, intr-o dimineata de aprilie a anului 2012, si-a salvat colegii din autobuzul scolii in momentul in care soferului i s-a facut rau.

Vazand acestea, baietelul de 13 ani a preluat controlul vehiculului, dar pentru ca nu reusea sa ajunga la pedala de frana a oprit autobuzul scotand cheile din contact. Mai mult, acesta s-a ocupat si de resuscitarea soferului pana la sosirea unui echipaj de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#copii fapte curaj, #copii curajosi salvatori, #copii eroi curaj , #inedit