Ziare.com

Creatia Universului, inceputul timpului si Big Bang-ul

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 12:05

   

Creatia Universului, inceputul timpului si Big Bang-ul
Cu 100 de ani in urma, Albert Einstein publica trei lucrari care au uimit lumea. In ele afirma existenta atomului, introducea teoria relativitatii si descria mecanica cuantica.

Conform teoriei relativitatii, Einstein afirma ca Universul se extinde. Acest lucru insemna ca Universul incepuse de undeva, de la cineva. Analiza apartine lui Perry Marshall si poate fi vizualizata la adresa cosmicfingerprints.com.

In 1929, Edwin Hubble arata ca cele mai indepartate galaxii se departeaza una de alta, dupa cum avea sa prezica modelul Big Bang. Teoria originii Universului in fenomenul Big Bang a fost propusa de George Lemaitre, acesta bazandu-se pe Teoria generala a relativitatii, enuntata de Einstein.

Astfel, in 1931, Einstein a adoptat ideea care este cunoscuta drept Teoria Big Bang, indreptand unele erori pe care le facuse in trecut. "Este cea mai frumoasa si mai buna explicatie a creatiei pe care am auzit-o vreodata", afirma Einstein.

Teoriile lui Einstein au fost verificate amanuntit si dovedite stiintific de-a lungul anilor, prin numeroase experimente si masuratori. Descoperirea sa are si o alta implicatie majora: nu doar Universul are un inceput, ci si timpul insusi. Dimensiunea noastra, a cauzei si efectului, a inceput odata cu Big Bang-ul.

Pana la Big Bang, timpul nu exista. Linia timpului a inceput odata cu acest eveniment al creatiei. Materia, energia, timpul si spatiul au fost create instantaneu de o inteligenta din afara timpului si spatiului.

Despre aceasta inteligenta, Einstein a scris in cartea sa, "Cum vad eu lumea". Cartea a fost de curand reeditata in Romania la Editura Humanitas. El spune ca "armonia legilor naturii indica o inteligenta aflata la un nivel atat de ridicat, incat toata inteligenta si actiunile oamenilor sunt insignifiante prin comparatie cu aceasta".

"Cei care sunt interesati de stiinta se conving de faptul ca exista un spirit superior care se manifesta in legile Universului, un spirit cu mult superior celui uman", mai scrie Einstein referitor la crearea Universului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4388 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

SALVARE

deci, exista Dumnezeu... mai avem o sansa , chiar si noi, romanii !!

 

Crede si nu cerceta

Asta-i esenta.

CRDE SI CERCETEAZA

Nu este nici o problema.
Crede si cerceteaza.
E adevarat calea crede si nu cerceta e mai scurta.
Nu poti sa astepti mii de ani,sa ti se spuna precum inteleptul la sfarsitul vietii;stiu ca nu stiu nimic.

CREDE SI CERCETEAZA

Titlul corect;CREDE SI CERCETEAZA

da

exista dar nu-ti pune in traista

De unde ai dedus ca exista dzeu?

Uite ce scria acelasi Einstein cu citeva luni inainte de a muri:

"The word god is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honourable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish. No interpretation no matter how subtle can (for me) change this."

creatia-big.bang

Ceea ce avem pana acum sunt doar teorii, credem ca asa s-a intamplat, ca asa a luat nastere universul...insa nu este nimic concret...tehnologia umana este atat de limitate in comparatie cu infinitul universului incat ma face sa cred ca inca nu stim nimic despre acesta si mai ales despre noi care bineinteles suntem o parte inmfima din acest univers...Dar oare exista un singur univers?...Ia ganditi-va la microorganisme...ceea ce abia vedem la microscop...ce sunt ele in compatie cu acest univers...

 

O PARTE DIN EINSTEIN TREBUIE SA MOARA!

Deci intervine cuvantul CREATIE ceea ce inseamna ca Exista Dumnezeu [un Spirit o Forta superioara] care a creat si care demonteaza teoria lui Darwin!
Daca timpul are un inceput inainte nu a fost nimic? Bun! Nu stiu ce scrie in Tanah dar in Biblie [cartea cartilor scrie: ''Dumnezeu nu are nici inceput nici sfarsit''! Nu putem saIL creeam noi ,nu?Ca un adagio elocvent Iov spunea cu 2000 deani inaintea lui HRISTOS da? ca:' Pamantul sta suspendat pe nimic' S'a demonstrat ca a avut dreptate? In Revelatia de acum 2000 de ani este scris: ''Invatati de la pasari'' ceea ce am si facut ca si civilizatie! Deci in ce sa cred ? in biblie sau Coran? Atunci daca trebuie sa cred in Biblie o cercetez apoi facdeclaratii si asta chiar daca in dreptul numelui este scris : Einstein!
In consecinta ,din moment ce Dumnezeu nu are un inceput inseamna ca El nu a putut exista inaintea existentei timpului nu ? si deci a avut un inceput? Asa vedea Einstein prabliema !
Esenta: Timpul nu a avut un inceput si nu va avea un sfarsit! Ma acuzati? OK! Am dat un exemplu extraordinar cu Iov da? Sa cred in Einstein [viziunile lui ] sau in cartea cartilor,Biblia care este ,a fost si va fi vie???Prin Dumnezeu!
Respecte!

 

De unde pina unde?

Fisher12:
"Deci intervine cuvantul CREATIE ceea ce inseamna ca Exista Dumnezeu [un Spirit o Forta superioara] care a creat si care demonteaza teoria lui Darwin!"

Nu vad cum afirmatia cu existenta Creatorului infirma "teoria lui Darwin"? Singura explicatie a unei astfel de efirmatii este ca cel care o face, Fisher12, nu intelege de fapt care e esenta ecestei teorii. Darwin insusi a fost un credincios fervent si sustinea ca teoria evolutionista, asa cum e denumita de fapt, face parte din Creatie si din Planul Divin ca fiind o lege care guverneaza viata in universul existent creat.

Pe de alta parte Fisher12 ia afirmatii ale lui Einstein care ii convin si le foloseste ca argumente ([un Spirit o Forta superioara]) dar conchide comentaril sau ca ce sa creada Biblia sau pe Einstein!!!

Superficialitate, inconsistenta, ceea ce in final are darul de a ridica sprincene.

Linia timpului a inceput odata cu acest eveniment al creatiei.

Cand a fost ‘inceputul’?
Relatarea din Geneza se deschide cu o afirmatie simplă, dar plină de vigoare: "La inceput Dumnezeu a creat cerurile si pămantul“ (Geneza 1:1). Biblistii sunt de acord că acest verset descrie o lucrare care nu a avut loc in timpul zilelor de creare despre care se vorbeste incepand cu versetul trei. Implicatiile sunt profunde. Desi nu se stie cu exactitate de cat timp există universul, inclusiv planeta Pămant, potrivit afirmatiei de la inceputul Bibliei el exista cu mult timp inainte de inceperea zilelor de creare.
Geologii estimează că varsta pămantului este de circa patru miliarde de ani, iar astronomii afirmă că universul ar avea nu mai putin de 15 miliarde de ani. Oare aceste descoperiri — si eventualele ajustări cu privire la varsta pămantului sau a universului — contrazic afirmatia din Geneza 1:1? Nicidecum. Biblia nu specifică varsta ‘cerurilor si a pămantului’. Stiinta nu contrazice textul biblic.
Cat au durat zilele de creare?
Dar cat au durat zilele de creare? A fost fiecare de numai 24 de ore? Unii sustin că intrucat Moise, scriitorul Genezei, a făcut mai tarziu referire la ziua care a urmat celor sase zile de creare ca la un model pentru sabatul săptămanal, fiecare zi de creare trebuie să fi avut literalmente 24 de ore (Exodul 20:11). Sprijină afirmatia din Geneza această concluzie?
Nu. Ideea este că termenul ebraic tradus "zi“ se poate referi la diferite intervale de timp, nu doar la un interval de 24 de ore. De pildă, cand vorbeste despre lucrarea de creare a lui Dumnezeu, Moise descrie cele sase zile de creare ca pe una singură (Geneza 2:4). In plus, in prima zi de creare, "Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte“ (Geneza 1:5). Aici, doar o parte dintr-un interval de 24 de ore este definită "zi“. Evident, nu există nici o afirmatie in Biblie pe baza căreia am putea sustine in mod categoric că fiecare zi de creare a fost de 24 de ore.
Atunci cat au durat acestea? Capitolele 1 si 2 din Geneza arată că a fost vorba de intervale de timp destul de lungi.

 

@tataie2010: Ideea este că termenul ebraic tradus "zi“ se poate referi la diferite intervale de timp, nu doar la un interval de 24 de ore.

Deci iti dai seama ca e ridicol sa pretinzi ca universul a fost creat in 6 zile si incerci sa dregi busuiocul! Succes, n-o sa reusesti.

Au fost zilele de creare de 24 de ore fiecare?

In opinia unor fundamentalisti, istoria preumană se explică prin creationism, nu prin evolutie. Ei afirmă că intreaga creatie fizică a fost adusă in existentă, acum 6 000–10 000 de ani, in doar sase zile a cate 24 de ore. Ei promovează astfel o invătătură nebiblică, ceea ce i-a determinat pe multi să ia Biblia in deradere.
Se poate oare spune că, atunci cand foloseste cuvantul zi, Biblia se referă intotdeauna la un interval de 24 de ore literale? Geneza 2:4 vorbeste despre "ziua cand DOMNUL Dumnezeu a făcut pămant si ceruri“. Această singură zi le cuprinde pe toate cele sase zile de creare mentionate in Geneza capitolul 1. In Biblie, termenul "zi“ se referă la un interval de timp determinat, care poate cuprinde o mie sau mai multe mii de ani. Astfel putem ajunge la concluzia că zilele de creare mentionate in Biblie au durat mii de ani fiecare. In plus, pămantul exista deja cand au inceput zilele de creare (Geneza 1:1). Asadar, din acest punct de vedere, relatarea biblică este compatibilă cu adevărul stiintific.
Vorbind despre afirmatiile potrivit cărora zilele de creare au avut numai 24 de ore literale, specialistul in biologie moleculară Francis Collins a făcut următoarea remarcă: "In istoria modernă, creationismul a cauzat conceputului de credintă al oamenilor rationali cele mai mari prejudicii“.

@tataie2010: relatarea biblică este INcompatibilă cu adevărul stiintific

Citatele biblice pe care le-ai ales nu difera cu nimic de ceea ce auzi de la o ghicitoare in carti. Un limbaj vag, neclar, absurd, contradictoriu, care poate sa insemne orice. Incercind sa rationalizezi aceste brambureli vrajitoresti (sau biblice, e acelasi lucru) nu faci decit sa iti expui credulitatea.

Despre Francis Collins:
1. Acest individ este o exceptie printre oamenii de stiinta. 93% din membrii Academiei de Stiinte Americane sint atei sau agnostici.
2. Faptul ca un om de stiinta crede in supernatural nu este un argument sau o dovada in sprijinul supernaturalului, e doar parerea lui personala. Adevarul nu depinde de cine il sustine sau recunoaste - poate sa fie insusi Newton, nu un oarecare Francis Collins :)
3. Francis Collins si-a facut un nume prin activitatea lui stiintifica. Este o autoritate numai atunci cind vine vorba de genetica, nu atunci cind vine vorba de religie.
4. Religiozitatea e o boala mentala. Nu conteaza cine esti si cita scoala ai, daca virusul este destul de tenace o sa-ti manince ficatii (pardon, creierii).



Platforma pentru solutionarea online a litigiilor