Cum a reusit un artist italian sa creeze o lume imaginara (Galerie foto)

Luni, 21 Aprilie 2014, ora 15:40
6243 citiri
Cum a reusit un artist italian sa creeze o lume imaginara (Galerie foto)
Foto: MSN

Andrea Mastrovito, un autor de arta contemporana italiana, in varsta de 36 de ani, a reusit sa creeze o lume fantastica, inspirandu-se din "Insula doctorului Moreau", celebrul roman stiintifico-fantastic al lui H.G. Wells, aparut in 1896.

Veti putea patrunde in lumea feerica a lui Andrea Mastrovito, gratie MSN

"Insula doctorului Mastrovito" face desigur referire la opera lui Wels.

12.000 de imagini de animale si vegetale au fost asamblate in total.

Pentru a crea o astfel de lume misterioasa, a descoperit aceste imagini in carti de botanica si de zoologie, pe care apoi le-a asamblat, dand impresia ca sunt vii.

Fluturii au invadat peretii galeriei in care Andrea Mastrovito si-a stabilit universul sau feeric.

Mii de insecte, mamifere, reptile si plante se intalnesc peste tot in camere.

Tot felul de animale populeaza aceasta insula ciudata: pisici, iepuri, soareci, broaste testoase si chiar koala.

Artistul i-a luat locul personajului imaginat de Wells. Intr-adevar, in cunoscutul roman, doctorul Moreau realizeaza experiente pe animale, ca sa le dea trasaturi umane.

Aceste carti sunt realizate din hartie, materie prima provenita din copaci, iar Andrea Mastrovito a dorit astfel renasterea a ceea ce era viu odinioara.

In lumea imaginara a artistului, animalele au preluat controlul casei abandonate in care se afla insula si s-au instalat acolo.

Insula este constituita cu ajutorul "enciclopediilor despre zoologie si botanica", a declarat artistul in momentul descrierii operei sale. Din momentul cand isi concepe lucrarea, artistul deschide cartile si le expune "pe podea, pe pereti, pe tavan. Cand termin expozitia, le retrag, le inchid si le repun in cutii. Este un fel de biblioteca itineranta", a explicat acesta.

Trei pisoi stau asezati pe semineu si pare ca privesc fluturii ce zboara prin incapere.

O mangusta devoreaza un sarpe.

Andrea Mastrovito intra pana si in jocul unui autoportret.

Aceasta opera a fost prezentata pentru prima data in 2010 la Governors Island, din New York. Mai recent, a fost expusa la Muzeul de design si arte aplicate (Mudac) din Lausanne, in Elvetia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#arta contemporana, #Andrea Mastrovito, #insula imaginara , #inedit
Comentarii