Cum ar putea veni sfarsitul lumii din 21.12.2012?

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 10:26
7670 citiri
Cum ar putea veni sfarsitul lumii din 21.12.2012?
Foto: Fox News

Va intrebati ce ar putea cauza Apocalipsa prezisa de mayasi? Nu sunteti singurii. De ani buni, teoriile conspiratiei, numerologi sau profeti au prezis ca sfarsitul lumii va avea loc la 21 decembrie 2012. Insa, la randul lor, sunt contrazisi de alti cercetatori si chiar specialisti NASA, care afirma ca nu exista dovezi ca asa ceva s-ar intampla.

Multe evenimente apocaliptice ar trebui sa se abata asupra Pamantului sau o furtuna solara ar trebui sa mature tot ce-i iese in cale. Fox News subliniaza ca exista oameni care au luat povestea asta foarte in serios.

Rob Skelton, de la Survive2012.com, a studiat prezicerile mayase in ultimii 15 ani si spune ca nu exista motive de ingrijorare. Daca o cometa s-ar fi abatut asupra Pamantului, ar fi fost depistata pana acum. Daca furtuna solara ar fi cauza sfarsitului lumii, mayasii ar fi putut "citi" acest pericol in aurorele de la altitudine mica si ar fi prezis dezastrul.

Americanul sustine ca, in cazul unei furtuni solare de proportii, toti locuitorii din Statele Unite ar ramane fara curent electric timp de mai multe luni. Orice tara se bazeaza pe curent electric pentru a mentine activitatea, pentru comunicatii, pentru siguranta infrastructurii ar avea de suferit.

Urmeaza Apocalipsa la 21 decembrie? Putin probabil, sustine si un expert NASA. "Este numai un fenomen virtual", spune David Morrison, astrolog al NASA. Cometele care ar putea provoca distrugerea Pamantului sunt foarte rare - pot veni o data la 500 de milioane de ani.

Obiecte misterioase au mai lovit diferite planete. In 1994, mai multe comete au lovit Jupiter, cea mai mare planeta a sistemului nostru solar. Multi oameni de stiinta sunt de acord cu faptul ca furtunile solare sunt evenimente relativ obisnuite si pot provoca intreruperi ale curentului electric.

Morrison sustine ca, in cazul in care o furtuna solara ar avea o putere foarte mare, tot ce s-ar putea intampla ar fi sa actioneze pe o suprafata mai mare. Dar in nici un caz nu ar provoca moartea a milioane de persoane.

"Furtunile solare sunt evenimente normale", este de parere si Chris De Pree, profesor la Colegiul Agnes Scott, autor al "Ghidului astrologic pentru idioti". "In afara intreruperilor comunicatiilor si lumina speciala a aurorei boreale, furtunile solare nu afecteaza locuitorii Pamantului", mai spune el.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#sfarsitul lumii astronomi, #maya previziuni sfarsitul lumii , #inedit