Cum vom arata peste 100.000 de ani (Galerie foto)

Luni, 10 Iunie 2013, ora 17:59
7383 citiri
Cum vom arata peste 100.000 de ani (Galerie foto)

Cum va arata omul peste 20.000, 60.000 sau 100.000 de ani? E o intrebare care macina comunitatea stiintifica si nu numai. Artistul si cercetatorul Nikolai Lamm, in colaborare cu mai multi geneticieni, au indraznit sa raspunda la aceasta.

Echipa de oameni de stiinta a conceput, cu ajutorul calculatorului, posibile versiuni ale omului din viitor, bazandu-se pe cateva trasaturi care, in conceptia lor, se vor schimba.

Astfel, avand controlul complet asupra genomului uman, prin urmare posibilitatea de a-l modifica, vor fi eliminate bolile genetice si se va putea incuraja transmiterea unor trasaturi genetice de dorit, cum ar fi dintii perfect aliniati sau parul blond natural, relateaza Business Insider.

Evolutia omului e in toi, iar pe viitor se crede ca vom avea capetele din ce in ce mai mari, pentru a gazdui un creier cu un volum superior. Astfel, trasaturile se vor mula pe aceasta caracteristica, incurajandu-se transmiterea unor caracteristici percepute de marea majoritate ca fiind atractive, cum ar fi ochii mari, un nas drept si simetria faciala.

Asa aratam in prezent, cu variatiuni mai mici sau mai mari.

Asa vom arata peste 20.000 de ani. Vom avea capetele vizibil mai mari, creierul fiind in crestere, fara insa ca fizionomia sa se schimbe cu mult. Fruntea va fi insa considerabil mai lata. Cercul galben de la nivelul ochilor reprezinta lentilele Google Glass, inglobate si ele in viitor.

In 60.000 de ani, capul va fi crescut si mai mult in dimensiuni, ochii la fel, folosindu-ne la o explorare mai buna a spatiului. Oamenii vor fi optat pentru o culoare a pielii mai inchisa si gene mai compacte, care sa ii fereasca de nocivele radiatii ultraviolete.

Peste 100.000 de ani, vom fi castigat in simetrie la nivelul fetei. Ochii vor fi de-a dreptul imensi, dupa standardele de acum, iar narile vor fi considerabil mai largi.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#oameni viitor trasaturi, #Nikolai Lamm oameni viitor, #aspect oameni viitor, #fizionomie oameni viitor, #cum arata oameni viitor, #evolutie om viitor , #inedit