Curiozitati despre diamante. Lucruri pe care ar trebui sa le stii

Advertorial
Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 17:46
80582 citiri
Curiozitati despre diamante. Lucruri pe care ar trebui sa le stii

Nu putem nega faptul ca diamantele sunt un simbol traditional al romantismului si iubirii. Cu toate acestea, te-ai intrebat pana acum de cand a devenit popular acest obicei?

Stiai ca intr-o alta era diamantul era folosit in scopuri industriale si departe era gandul de a-l asocia legamantului dintre doua persoane?

Despre aceste curiozitati, plus altele, iti povestim pe larg in cele ce urmeaza.

Prima utilizare a diamantelor a fost in scop industrial

Daca intrebi 100 de persoane care ar fi primul cuvant cu care ar asocia diamantul, probabil 99 ar raspunde casatoria. Insa, stiai ca briliantul nu a fost creat initial pentru realizarea unor bijuterii spectaculoase?

Fizicianul Peter Lu si colegii sai de la Universitatea Harvard au descoperit ca in China antica diamantul se folosea pentru lustruirea topoarelor folosite in ritualurile funerare, topoare ce erau realizate din corindon.

Chiar si in zilele noastre, diamantele scoase din mina sunt utilizate in scopuri industriale pentru taiere, gaurire, slefuire si lustruire, pe langa folosirea lor in realizarea unor bijuterii spectaculoase.

Diamantele nu sunt cea mai dura substanta de pe Pamant

Desi multi bijutieri spun ca "diamantele sunt cea mai dura substanta de pe Pamant", ei doar incearca sa impresioneze cumparatorul prin proprietatile fizice ale briliantului, daca inca nu este deja acaparat de frumusetea lui.

Dar este adevarat ca diamantele sunt cele mai dure minerale naturale. In anul 2005, fizicianul Natalia Dubrovinskaia si colegii ei au comprimat moleculele de carbon si le-au incalzit in acelasi timp pentru a crea tije interconectate denumite hiperdiamante, care sunt cu 11% mai dure decat diamantele.

Sunt briliantele rare?

Diamantele erau rare in trecut, insa in zilele noastre acest lucru nu mai este valabil. Cu toate ca procesul de extragere a diamantelor este destul de laborios, doar 1 briliant dintr-un milion de diamante are 1 carat, 1 din 5 milioane are 2 carate si 1 din 15 milioane are 3 carate.

Diamantele nu sunt rare din punct de vedere economic, intrucat cererea depaseste oferta. Pentru a mentine pretul ridicat al briliantelor, De Beers - compania care a transformat diamantele intr-o industrie profitabila, a creat diamantele artificiale, care seamana foarte bine celor reale, insa pretul iti poate confirma daca ai parte de un brilliant veritabil sau nu.

Diamantul mare cat Luna

Am aflat ca diamantele nu sunt rare pe Pamant, insa potrivit astronomului Travis Metcalfe de la Centrul pentru Astrofizica Harvard-Smithsonian ele nu sunt rare nici in spatiu. Acesta a descoperit o stea-diamant de 10 de milioane de trilioane de trilioane de carate.

Diamantul cosmic este o bucata cristalizata de carbon aflata la 50 de ani-lumina de Pamant in constelatia Centaurus. Specialistii sustin ca este inima comprimata a unei stele vechi, care a stralucit candva precum Soarele, dar de atunci s-a stins si s-a diminuat.

Descoperirea diamantelor faimoase

Chiar daca nu sunt rare precum se credea, diamantele nu si-au pierdut statutul de pietre pretioase exceptionale.

De-a lungul timpului, au fost descoperite diamante care au ramas cunoscute in istoria briliantelor pentru caratele detinute. Este vorba despre "Diamantul Sperantei" de 45 de carate si cel mai greu briliant - Golden Jubilee la 546 de carate. Impresionat, nu-i asa?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#diamante inel logodna, #diamante curiozitati, #diamante carate , #inedit