De ce este preferata monogamia de mamifere?

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 21:14
2496 citiri
De ce este preferata monogamia de mamifere?
Foto: lovepanky.com

Cercetatorii au gasit explicatia faptului ca mamiferele au instituit monogamia drept regula si nu au mai multi parteneri de viata. Ei spun ca nu dragostea este motivul, ci lipsa unei alte alegeri.

Specialistii au studiat primatele pentru a vedea de ce mamiferele au ales monogamia. Ei au observat ca imperecherea unui mascul cu o singura femela a evoluat ca o cale de a le permite tatilor sa isi apere copiii in fata amenintarii unor alti masculi, scrie CBS News.

Cea mai buna solutie gasita de mamifere

O alta echipa de cercetatori a gasit un raspuns diferit dupa ce a studiat 2.000 de specii de mamifere non-umane. Ei au tras concluzia ca mamiferele au preferat monogamia deoarece femelele s-au raspandit geografic, iar barbatii erau nevoiti sa ramana aproape de ele pentru a-si alunga concurenta. Asadar, monogamia nu este o solutie preferata datorita dragostei, spune cercetatorul Dieter Lukas, de la universitatea Cambridge, coordonatorul studiului.

El spune ca aceasta solutie a fost doar cea mai buna pe care mamiferele au putut sa o gaseasca. Dragostea a urmat dupa aceea, afirma si Christopher Opie, coordonatorul studiului pe primate. Totusi, expertii in antropologie ezita sa generalizeze si sa spuna ca aceste aspecte sunt valabile si in cazul oamenilor. In cazul nostru, monogamia nu este o regula chiar in toate tarile din lume.

Ambele echipe de cercetatori au cazut de acord ca oamenii nu pot fi pusi in categoria celor pentru care monogamia este o regula. In cazul speciilor studiate de specialisti, acestea difera in putine privinte de la un sex la altul, ceea ce nu poate fi valabil si in cazul nostru. Studiile au aparut in revistele "Science" si "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#monogamie mamifere parteneri viata, #sex imperechere primate , #inedit