De meserie domnisoara de onoare: Ce tarife se practica

Marti, 16 August 2016, ora 17:37
9142 citiri
De meserie domnisoara de onoare: Ce tarife se practica
Foto: Facebook/Bridesmaid for Hire

Cum ar fi sa pozezi pentru albumul de nunta avand alaturi, in afara de mire/mireasa, o persoana complet straina? Nu "fosta" actualului sot, nu vreo prietena din copilarie, ci o femeie platita sa fie acolo. O domnisoara de onoare profesionista.

Pentru multe dintre femei, a alege domnisoara de onoare e o decizie grea, pentru ca fiecare prietena, sora, cumnata sau verisoara se asteapta sa fie in aceasta pozitie. Iar adesea cea in cauza nu stie nimic despre nunti.

Scaparea, intr-o astfel de situatie, e sa inchiriezi o domnisoara de onoare profesionista, arata BBC. Jen Glantz, in varsta de 28 de ani, din New York, si-a dat seama ca se pricepe cand doua prietene au invitat-o sa le fie domnisoara de onoare in aceeasi seara. Fusese la destule nunti pana atunci, in aceeasi postura, ca sa isi cunoasca bine indatoririle.

De doi ani aceasta practica "meseria" de domnisoara de onoare de inchiriat, renuntand la cea de copywriter. Si-a lansat, mai mult in joaca, de curiozitate, un site, iar cererile au coplesit-o.

Serviciile pornesc de la 300 de dolari, bani in schimbul carora Jen e "domnisoara de onoare virtuala". Din aceasta postura, Jen e un fel de consultant. Se intalneste cu mireasa, o ajuta sa intocmeasca lista cu "lucruri de facut", itinerariul pentru marea zi si bugetul.

Poate fi sunata si raspunde prompt pe mail sau prin sms-uri ori de cate ori e nevoie.

Pentru 1.000 de dolari, Jen e alaturi de mireasa inainte si in timpul nuntii, ajutand-o sa planuiasca tot si chiar aparand in pozele de nunta.

Mireasa trebuie sa aiba in vedere si costurile de transport ale lui Jen, dar si rochia pe care aceasta o va imbraca (si care ii va ramane domnisoarei de onoare). Insa in contextul in care costul mediu al unei nunti, la New York si in imprejurimi, e de 26.000 de dolari, acestea sunt doar maruntisuri.

3.000 de dolari, cel mai banos contract

Potrivit lui Jen, cel mai mult a obtinut in urma unui astfel de contract suma de 3.000 de dolari.

In ceea ce le priveste pe clientele sale, sunt femei de toate felurile. Unele mai au inca sase sau mai multe domnisoare de onoare. Altele nu au pe nimeni si vin din start la ea.

Cu unele dintre cliente munceste si un an inainte de nunta. Cu altele relatia de serviciu tine trei luni - timp suficient, insa, pentru a se crea prietenii. "Sunt sprijinul emotional pentru femeile care nu au neaparat pe cineva care sa le ajute sa-si planuiasca marea zi - le ajut sa treaca prin stresul inevitabil", declara Jen.

Jobul sau nu e simplu; Jen lucreaza si cu cate 15 clienti in acelasi timp si e prima care recunoaste ca e un job stresant. In 2015 a lucrat pentru 40 de clienti. Anul acesta, a avut grija de 25 de nunti pana acum.

Cum se intampla sa nu poata raspunde tututor cererilor sau ca o mireasa sa-si doreasca mai multe domnisoare de onoare, are ajutoarele sale pentru situatiile de criza. Pana acum, pe site-ul sau a primit peste 10.000 de CV-uri de la femei care vor sa-i calce pe urme din punct de vedere profesional.

Majoritatea clientelor sale nu doresc sa se stie ca ea e platita, asa ca "in culise" se fabrica si povesti despre cum s-au cunoscut. "Imi place ca povestea sa fie simpla", explica Jen, care admite insa ca uneori situatia se poate complica, mai ales atunci cand oamenii ajung sa puna prea multe intrebari.

"Intr-un weekend am mers la doua nunti, unde aveam povesti diferite. Poate fi greu sa-ti amintesti toate detaliile", povesteste ea, recunoscand ca a fost cat pe ce sa faca o gafa.

Te-ar putea intersa sa citesti si despre o afacere care n-a ajuns inca la noi: prieten de inchiriat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#domnisoara onoare inchiriat, #domnisoara onoare profesionista , #inedit