De trei zile cocotati in copac, de frica tigrilor

Luni, 08 Iulie 2013, ora 17:33
3451 citiri
De trei zile cocotati in copac, de frica tigrilor

Cinci indonezieni stau de trei zile cocotati intr-un pom, inconjurati de tigri, iar calvarul lor pare sa mai dureze. Acestia au ucis din greseala un pui de tigru.

Duminica, patru tigri se invarteau in jurul unui arbore in care se refugiasera cinci oameni, iar echipele de salvare au apreciat ca mai dureaza inca doua sau trei zile pana ce prizonierii vor fi eliberati, a precizat un reprezentant al politiei din Indonezia, potrivit Le matin.

Confruntarile dintre oameni si animalele salbatice sunt din ce in ce mai frecvente in aceasta tara, pe masura ce defrisarile reduc habitatul acestora din urma, insa de obicei animalele sunt cele care cad victime. Insa iata ca si razbunarea acestora e dura.

Chinul barbatilor a inceput marti, intr-o parte izolata a Parcului National Gunung Leuser, situat in nordul insulei indoneziene Sumatra. Acestia intrasera in rezervatie pentru a cauta o specie de tamaie foarte rara, a precizat seful politiei locale, Dicky Sondani. "Aceasta tamaie este foarte scumpa, insa pentru a o obtine iti asumi multe riscuri, deoarece trebuie mers in cele mai periculoase parti ale parcului, pline de tigri si elefanti", a explicat acesta.

Pentru ca urmau sa petreaca in parc ceva vreme, oamenii au pus capcane pentru a prinde cerbi sau antilope pentru a se hrani, insa un pui de tigru a fost prins intr-una dintre ele si a murit. Tigrii adulti i-au atacat atunci pe oameni, ucigand unul dintre acestia, in varsta de 28 de ani. Ceilalti au reusit sa se refugieze intr-un copac inalt.

O echipa de 30 de oameni, formata din politisti si soldati, a plecat in ajutorul barbatilor captivi, dupa ce localnicii le-au semnalat cazul. "Exista mereu in jurul copacului cate patru tigri care il pazesc. Se va astepta inca doua sau trei zile. Daca tigrii sunt inca acolo, va trebui sa ii adormim sau sa ii ucidem pentru a elibera oamenii", a mai precizat Dicky Sondani.

Ecosistemul Leuser este inscris in patrimoniul mondial Unesco, fiind unul dintre cele doua locuri din lume unde se mai gasesc urangutani. Se apreciaza ca aici mai traiesc circa 6.000 de exemplare din aceasta specie de maimute antropoide, ultimele de pe insula Sumatra.

Locul este populat si cu tigri si elefanti, insa toate aceste animale sunt amenintate de defrisarile tot mai intense din zona, penru extinderea plantatiilor de palmieri pentru ulei. In ceea ce priveste tigrul de Sumatra, mai traiesc in jur de 500 de exemplare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#prizonieri copac tigri Indonezia, #razbunare tigri Sumatra oameni ostatici, #oameni paziti tigri copac Indonezia , #inedit
Comentarii